وقتی که مبحث سایت های متناسب با نمایش در موبایل یا موبایل فرندلی، پیش می آید اغلب کاربران حواسشان به سمت گفته های اخیر گوگل جمع می شود. گوگل اخیرا اعلام کرده که قرار است به سایت های موبایل فرندلی، رتبه ی تشویقی بدهد. شما هر چقدر هم که از نظر سئو خوب کار کرده باشید، تا کاربر را جذب کنید،اما لازم است تلاش کنید تا کاربر جذب شده را در سایت خود نگهدارید. این مبحثی است که گوگل به طور غیر مستقیم برایش تلاش دارد.
با توجه به اینکه در صد بسیاری از کاربران اینترنت، این روزها از دستگاه های موبایل یعنی تبلت و گوشی برای وب گردی استفاده می کنند، لازم است که سایت های خود را در نسخه موبایل، با 6 استراتژی، طراحی کنید. اگر این 6 استراتژی در وب سایت شما برای نمایش تحت موبایل، باشد، قطعا کاربران را راضی خواهد کرد.
استراتژی های طراحی سایت موبایل فرندلی، در بازاریابی سیار
استراتژی شماره 1: آیا سایت تحت هر پلتفرمی کامل و بی نقص نمایش داده می شود؟
اگر بخواهیم تنها به اهمیت سایت های واکنش گرا بپردازیم، در این استراتژی حرف زیادی برای گفتن باقی نمی ماند. سایت واکنش گرا یا ریسپانسیو، سایتی است که اگر تحت هر پلتفرمی نمایش داده شود، دارای ساختاری متناسب با ابعاد نمایشگر مورد نظر خواهد بود بنابراین به راحتی، می توان چنین سایت هایی را در هر شرایطی به خوبی مشاهده کرد. اما بدانید که همه چیز صرفا به واکنش گرا بودن سایت محدود نمی شود. استراتژی های بعدی را بخوانید:
استراتژی شماره 2 : آیا کاربر می تواند به راحتی با سایت تعامل داشته باشد ؟
یک کاربر ممکن است در یک سایت بخواهد کارهای ساده ای نظیر مشاهده ی بیشتر مطالب، جستجو، کلیک کردن، تکمیل کردن فرم ها رفت و آمد بین صفحات و کارهایی از این قبیل را انجام دهد. شاید این کارها در نسخه ی دسکتاپ به راحتی انجام شود اما برخی از این کارها در نسخه موبایل خصوصا گوشی، واقعا عذاب آور هستند. بنابراین اگر می خواهید کاربر را در سایت خود حفظ کنید، او را به صفحات فرود یا لندینگ پیج هدایت کنید و در بازاریابی سیار موبایلی خود موفق شوید لازم است که به طور دقیق این جزییات را مورد بررسی قرار دهید. برای مثال پر کردن یک فرم، باید برای کاربر بسیار راحت باشد، درغیر اینصورت هیچ گونه lead ای برای شما ایجاد نخواهد شد.
استراتژی شماره 3: مرگ محتوا را stop کنید!
شاید با واژه ی مرگ محتوا تازه آشنا شده باشید، مرگ محتوا یا محتوای از دست رفتنی، یا محتوای از دست رفته همه در مورد مطالبی صدق می کنند که به دلیل عدم تنظیمات لازم در نمایش محتوا، کاربر تمایلی به خواندن و دنبال کردن آن ها را ندارد. برای مثال به این دو مورد توجه کنید
در تصویر زیر، کاربر به راحتی می تواند متن را ببیند، و آن را تا انتها بخواند:
اما زمانی که همین متن را بخواهید در گوشی مشاهده کنید، وضعیت نوشته ها کاملا به هم می ریزد:
زمانی که کاربر شما با چنین چینشی روبرو می شود، قطعا اولین کاری که می کند این است که به دنبال دکمه ی خروج از سایت می گردد و بعد به همین راحتی فرصت های شما در بازاریابی سیارتان از دست خواهد رفت.
تایپوگرافی نامناسب عامل اصلی مرگ محتواست، اما چگونه با آن مبارزه کنیم !؟
هنگامی که صفحه کوچک یا بزرگ می شود اندازه قلم نیز باید با اندازه صفحه همخوانی داشته باشد. به خاطر داشته باشید که چشم انسان قادر به دنبال کردن خطوط طولانی نیست (همچنین خطوط بسیار کوتاه هم باعث ایجاد فاصله می شود.
یک قانون طلایی برای حل این مشکل وجود دارد، تعداد حروف در یک خط باید بین ۴۵ تا ۷۵ کاراکتر باشند و همچنین باید در هر خط تقریبا ۱۰ واژه وجود داشته باشد. (فاصله های بسیار زیاد در تصویر نمای موبایل ناشی از عدم رعایت این قانون است.
بنابر این عرض یک ستون نباید کمتر از ۳۲۰ و بیشتر از ۸۰۰ پیکسل باشد، البته این موضوع به زبان و نوع فونت وابسته است. درضمن بهتر است برای تعیین اندازه از واحد em استفاده کنید. برای تبدیل px به em مقدار را بر حسب پیکسل در عدد ۱۶ تقسیم می کنیم.
استراتژی شماره 4: آیا منوهای قابل در دسترس و واضح وجود دارد؟
باید توجه داشته باشید که عادات کاربران چگونه است، برای مثال زمانی که کاربر می خواهد به صفحع ی اصلی برگردد، تنها به دنبال، این است که لوگو را پیدا کند. بنابراین وقتی که با فشردن دکمه ی لوگو، هیچ تغییری حاصل نمی شود کاربر سر در گم می شود. یا اینکه کاربر عادت دارد منو را همیشه حاضر ببیند، و یا حتی الامکان دکمه ی را ببیند که حدس بزند این نشانه ی منو ها است. باید سعی کنید که در روند پیمایش سایت، کاربر را تا حد اکثر 3 کلیک او را به هدف برسانید، در غیر اینصورت اگر پروسه طولانی تر شود کاربر صفحه را ترک می کند.
استراتژی شماره 5 : جستجو در سایت، و پیمایش آن را بهینه کنید
زمانی که کاربر به دنبال چیزخاصی می گردد، اگر در نسخه موبایل، با پیمایش های طولانی روبرو باشد، قطعا خسته خواهد شد و صفحه را ترک خواهد کرد. سعی کنید همه چیز را در دیدگاه اول در دسترس کاربر قرار دهید تا نیازی ب پیمایش نداشته باشد.
استراتژی شماره 6: کارکردن با فرم ها و فیلد ها
یکی از مهم ترین بخش سایت ها برای رسیدن به هدف بازاریابی اینترنتی این است، که بتوانید کاربر را تا آنجا بکشانید، که یک فرم را پر کنند یا اینکه چیزی را دانلود کنند. پر کردن فرم ها بسیار مهم هستند بنابراین باید فیلد های بهینه شده ای داشته باشید که هم سریع پر شوند و هم به راحتی ثبت شوند. در باره ی اهمیت فیلد ها و نحوه ی پر کردن آن ها در افزایش نرخ تبدیل در بازاریابی سیار، پیش از این در مقاله ای با عنوان بهینه سازی نرخ تبدیل از 19% به 51 % با حل سه مشکل ساده در بازاریابی سیار موبایلی یک تجربه ی بسیار موفق را برای شما توضیح دادیم که می توانید با خواندن آن اهمیت و تاثیر رابط کاربری و تجربه ی کاربری در بازاریابی سیار را به طور کاملا واقعی متوجه شوید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید