UTM مخفف Urchin Tracking Module است. Urchin در ابتدا یک نرم افزار تحلیلگر وب بود که توسط شرکت نرم افزاری Urchin تهیه شده بود و برای ردیابی دقیق رفتار بازدید کنندگان وب سایت بی نظیر طراحی شده است. در سال 2005 این نرم افزار توسط گوگل خریداری شد، این خرید منجر به ایجاد Google Analytics محبوب ترین ابزار تجزیه و تحلیل داده های وب در سراسر اینترنت شد. تگ Urchin Tracking Module ابزاری تحلیلی است که توسط دیجیتال مارکترها برای پیگیری تأثیر تلاش های بازاریابی آنلاین خود ، درک بهتر رفتار بازدیدکنندگان سایت و سنجش عملکرد آنها استفاده می شود. به عنوان مثال، شما چند لینک را در شبکه های اجتماعی به اشتراک میگذارید UTM به شما امکان می دهد دریابید که کدام شبکه اجتماعی بیشترین ورودی را به وب سایت شما داشته است؟ اینستاگرام؟ توئیتر؟ ...
در واقع UTM قطعه کدیست که شما می توانید به انتهای یک لینک اضافه کنید، تا گزارشات ترافیکی صفحه مورد نظر را ردیابی و تحلیل کنید. وقتی شخصی روی لینک داده شده کلیک می کند ، پارامترهایی به Google Analytics ارسال می شوند، در آنجا همه اطلاعات جمع شده و در قالب یک گزارش جامع در داشبورد های Google Analytics ظاهر می شوند.
در این مقاله آرتامارکتینگ ما قصد داریم راهنمای جامعی را در خصوص قطعه کدهای UTM در اختیار شما قرار دهیم.
مزایای استفاده از روش UTM چیست؟
با استفاده از UTM، شما قادر خواهید بود تعداد بازدید کنندگان جدید و بازدیدکنندگان قبلی، میزان bounce rate ، تغییر و عملکرد دقیق رسانه های اجتماعی از ترافیک خود را ردیابی کنید.
یک مزیت UTM که کمتر شناخته شده است اینست که به شما کمک می کند تا از ترافیک های DARK مربوط به شبکه های اجتماعی، که ابزارهای تحلیلی قادر به ردیابی و گرفتن اطلاعات از آنها نیستند، خلاص شوید. این دقیقا به چه معناست؟ مقاله خود را در فیسبوک منتشر می کنید و برای تبلیغ مطالب خود، پلتفرم کسب و کار فیسبوک را فعال کرده و تنظیمات لازم را انجام میدهید. سپس متوجه می شوید که بین تعداد بازدیدکنندگان اعلام شده در Facebook با Google Analytics تفاوت های چشمگیری وجود دارد. دلیل این امر می تواند این باشد که مخاطب شما روی لینک شما کلیک می کند اما صفحه شما برای آنها بارگذاری نمی شود و یا مخاطب شما از تلفن قدیمی یا نسخه قدیمی مرورگر استفاده می کنند. اما دلیل دیگر این است که ترافیک شبکه های اجتماعی شما "DARK" می شود و توسط Google Analytics ردیابی نمیشود. ولی اگر بعد از اینکه لینک را وارد کرده، پارامترهای UTM را اضافه کنید، می توانید مطمئن باشید که Google Analytics آن را به عنوان یک ترافیک اجتماعی تشخیص می دهد!
فرض کنید هفته گذشته مقاله خود را در توییتر به اشتراک گذاشته اید که این مقاله حاوی لینکی است به وبسایت شما، Google Analytics تعداد بازدید کنندگانی را که از طریق این لینک به سایت شما هدایت شده اند را گزارش میدهد و یا اطلاعات جزئیتری مثل اینکه هر کاربر که وارد سایت شما شده چند صفحه را مشاهده کرده است؟ را ارائه میدهد.
از طرف دیگر همین مقاله را در چندین شبکه اجتماعی دیگر به اشتراک گذاشته اید ، یا ایمیل تبلیغاتی ارسال کرده اید. بوسیله گزارشات UTM میتوانید بفهمید بازدیدکنندگان سایت شما دقیقاً از کجا آمده اند؟
پارامترهای UTM چیست و چگونه کار میکند؟
یک پارامتر UTM، یک تگ است که در آخر URL افزوده می شود و با کلیک بر روی آن اطلاعات به UTM ارسال میشود . هر UTM شامل پنج پارامتر است که هر کدام معنای خاصی دارد که در زیر به آن میپردازیم:
utm_source:
منبع ترافیک شما چیست؟ (به عنوان مثال فیس بوک ، توییتر و غیره)
utm_medium:
این پارامتر نشان میدهد که شما از چه نوع لینکی استفاده کردهاید؟
utm_campaign
کدام کمپین مخاطبان شما را جذب کرده است؟
utm_content
کدام یک از مطالب برای ارسال شما بهتر است؟ مثلا قسمت هدر سایت مخاطب بیشتری را جذب میکند یا قسمت کنار سایت؟
utm_term
این پارامتر برای جستجوهای پولی استفاده می شود و مشخص میکند کدام جستجوی پرداخت شده بیشترین ترافیک را برای شما به ارمغان آورد؟ (به عنوان مثال اگر کمپین هایی را خریداری کرده اید می توانید کلمه کلیدی مورد استفاده خود را مشخص کنید)
5 پارامتر فوق متغیرهایی است که هنگام ایجاد یک لینک UTM از آنها استفاده می کنید، که سه پارامتر اول اجباری campaign و medium ، source ،در حالی که content و term اختیاری است.
چگونه یک لینک UTM را ایجاد کنید؟
اولین راه اینست که به صورت دستی UTM را ایجاد کنید، به طور مثال با سه پارامتر میتوان یک UTM ایجاد کرد لینک https://www.utmthings.com را در نظر بگیرید ، شما یک پست را در فیس بوک به اشتراک گذاشتید و از آن برای تبلیغ تخفیف در بسته نرم افزاری که می فروشید استفاده کردید.
پارامترهای شما به شرح زیر خواهد بود:
لینک UTM شما به شرح زیر خواهد بود:
https://www.utmthings.com/؟utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=softwarediscount2017
میتوان از ابزارها یا سرویسهایی استفاده کرد که مقدار پارامترهای اجباری را به آن بدهیم و آنها UTM را برای ما بسازند. یکی از این سرویسها BUILDER URL CAMPAIGN GOOGLEاست؛ کار با این سرویس که توسط Google ارائه شده است، فوق العاده ساده است و تنها نیاز دارد تا شما پارامترها را در قسمت فیلد وارد کنید تا این سرویس یک لینک آماده UTM را برای شما فراهم کند. استفاده از این سرویس حتی توضیحی را در اختیار شما قرار می دهد. گوگل همین سرویس را برای برنامه های Android (Google Play URL Builder) و iOS (iOS Camping Tracking URL Builder) نیز ایجاد کرده است.
علاوه بر این، چندین سرویس برای شبکه های اجتماعی هم وجود دارند (از جمله Buffer یا Amplifr.)که ردیابی UTM را بطور خودکار انجام میدهد،
Effin Amazing نیز افزونه ای است درگوگل کروم که میتوانید برای ساخت لینک UTM از آن استفاده کنید.
چگونه می توان نتایج گزارشات UTM را مشاهده کرد؟
اکنون که فهمید UTM مخفف چیست و چگونه می توانید لینک UTM را بسازید، حال می توانید گزارشات را از طریق Google Analytics بررسی کنید. فراموش نکنید حتما اکانتی در Google Analytics ایجاد کنید تا بتوانید نتایج utm را مشاهده کنید، بعد از وارد شدن به حساب کاربری خود نتایج utm از دو مسیر زیر قابل مشاهده است.
Acquisition > All Traffic > Source/Medium
Acquisition > Campaigns > All Campaign
سخن آخر:
اگر شما یک دیجیتال مارکتر حرفه ای هستید و قصد دارید ترافیک سایت خود را افزایش دهید، شانس بالایی برای شما وجود دارد که روزانه چندین لینک (جدید) منتشر کنید و بوسیله UTM عملکرد هر لینک را ردیابی کنید تا مشخص شود کدام یک از بنرها ، تبلیغات یا لینکها موجود، کاربران را به سمت شما جذب کرده است.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید