وقتی که در مورد شبکه های اجتماعی و اهمیت آن در توسعه ی کسب و کار، بازاریابی اینترنتی، برندینگ و افزایش در آمد پرداخته می شود، بسیاری از کاربران بر این باورند که یک کسب و کار کوچک، نیازی به تبلیغات و فعالیت و بازاریابی در شبکه های اجتماعی ندارد. این باور کاملا اشتباه است چرا که یک خرده فروشی کوچک هم می تواند از طریق این شبکه به افزایش دامنه ی مخاطبین و مشتریان خود کمک کند. ما از طریق یک نظر سنجی توانسته ایم این موضوع را برای بازاریابان شفاف سازی کنیم و اهمیت آن را با اعداد و ارقام به تصویر بکشیم. قبل از خواندن این مطلب، سعی کنید یکبار هم که شده، به طور روزنامه وار مطلبی با عنوان 10 دستورالعمل ویژه در بازاریابی شبکه های اجتماعی کلیک کنید!بخوانید و بعد مطالعه ی این آمارها و ارقام ( همین مطلب ) برای، شبکه اجتماعی و فعالیت های خود به طرح ریزی استراتژی ها بپردازید.
سوال اول نظر سنجی: آیا یک کسب و کار کوچک، به منظور توسعه برند و افزایش فروش، نیاز به شبکه های اجتماعی دارد؟
حدود 96 درصد از افرادی که در نظر سنجی شرکت کرده اند، از شبکه های اجتماعی در کسب و کار خود استفاده می کنند. از این میان 92 درصد، به طور کاملا موافق و موافق، نظر خود را مثبت اعلام داشته اند. این شرکت کنندگان که بالغ بر 300 هزار نفر بوده اند، با نظر خود اعلام داشته اند که وجود استراتژی شبکه های اجتماعی برای کسب و کار های کوچک هم ضروری است.
سوال دوم نظر سنجی: کسب و کارهای کوچک غالبا در کدام شبکه ی اجتماعی فعال تر هستند؟
در آماری که از بازاریابان شبکه های اجتماعی گرفته شد، مشخص شد که نزدیک به 100 درصد بازاریابان استفاده از فیس بوک را در بازاریابی خود ضروری می دانند. در مرحله ی بعد توییتر، از مهم ترین شبکه هایی است که از نظر بازاریابی در سال های اخیر رشد چشم گیری داشته است.
سوال سوم نظر سنجی: آیا شرکت های B2B هم مثل B2C از یک شبکه اجتماعی برای بازاریابی استفاده می کنند؟
در این نظر سنجی به طور جالبی به این نتیجه دست یافتیم که غالب بازاریابان B2B اعلام داشته اند که شبکه ی لینکدین برای آنان بهتر نتیجه داشته است. شرکت های B2B برای بازاریابی سوشالی خود، در مرحله ی بعد، از فیس بوک و در رتبه ی سوم از توییتر استفاده می کنند. مهمترین سوالات بازاریابان در مورد لینکدین Linked in کلیک کنید!در بر دارنده ی سوالاتی است که کسب و کارهای بزرگ و کوچک در مورد این شبکه پرسیده اند و متخصصان هم پاسخ گفته اند.
نتیجه نظر سنجی برای شرکت های B2C به صورت زیر بیان شده است. اولویت اول فیس بوک، اولویت دوم توییتر، و اولویت سوم لینکدین می باشد.
سوال چهارم نظر سنجی: آیا فعالان شبکه های اجتماعی استراتژی خاصی برای کار خود دارند؟
در این باره جالب است بدانید که بسیاری از بازاریابانی که در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند، به نوعی فعالیت آزاد دارند و در این باره هیچ نوع استراتژی ندارند. این بازاریابان اگر از فعالیت آگاهانه در این شبکه ها مطلع بودند، قطعا حاضر بودند مدت زمان زیادی برای طراحی استراتژی خود زمان صرف کنند. 35 درصد از فعالان شبکه های اجتماعی بدون استراتژی مشخص و دقیق از آن استفاده می کنند. سایر آمار ها نیز در چارت زیر قابل مشاهده است. 36 درصد از این کاربران دارای استراتژی دقیق و مدونی هستند. برای بهره مندی از فرصت تلاش آگاهانه در شبکه های اجتماعی توصیه می کنیم مطلب مفید چرا و چگونه یک تقویم شبکه های اجتماعی داشته باشیم؟ را حتما بخوانید و در کسب و کار خود بکار گیرید.
سوال پنجم نظر سنجی: آیا تلاش کسب و کارهای کوچک برای داشتن استراتژی و فعالیت در شبکه های اجتماعی در سال 2015 مثبت است؟
در جواب هایی که از افراد، دریافت کردیم، به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از بازاریابان قصد دارند امسال را به طور جدی تری به فعالیت در شبکه های اجتماعی بپردازند. عموما افرادی که کمتر از دو سال در سوشال به فعالیت های بازاریابی پرداخته اند، نتوانسته اند نتیجه ی قطعی برای موفقیت دریافت کنند.
سوال ششم نظر سنجی: مدت زمان مفید فعالیت در شبکه های اجتماعی برای کسب و کارهای کوچک چقدر است؟
طبق نظر سنجی که از فعالان شبکه های اجتماعی صورت گرفت، به این نتیجه رسیدیم که به طور متوسط، هر بازاریاب به مدت 6 ساعت در هر هفته، به فعالیت بازاریابی در شبکه های اجتماعی مشغول است. 33 درصد از کاربران هم حدود 1 تا 5 ساعت مشغول به بازاریابی در این شبکه ها هستند. فراموش نکنید که برخی کسب و کارها دارای چند بازاریاب در شبکه های اجتماعی هستند که هر کدام حدود 6 ساعت در این شبکه ها مشغولند.
فعالیت ها در شبکه های اجتماعی بر اساس نفر بر ساعت نیز به صورت زیر جمع آوری شده است، با اینکه بسیاری از بازارایابان شش ساعت در هفته مشغولند اما میزان مناسب و کافی حدود 20 ساعت در هفته است که می توان به صورت روزی 3 ساعت آن را جمع کرد.
سوال هفتم نظر سنجی: اولین مزیت بازاریابی در شبکه های اجتماعی چیست؟
کار کردن در شبکه های اجتماعی موجب می شود که کاربران بتوانند به راحتی شما را ببینند اما اینکه چقدر شما در این وادی، در معرض دید کاربران قرار دارید، به راحتی قابل اندازه گیری نیست. یعنی نمی توان مثل متریک های دیگری نظیر، bounce rate و ... این نرخ را اندازه گیری کرد اما کماکان، بازاریابان معتقدند که در معرض دید کاربران قرار گرفتن، از سودمندترین چیزهایی است که شبکه های اجتماعی برای آنان فراهم کرده است.
در عین حال با توجه به آمارهای گوگل آنالیتیک، همچنین بر اساس میزان تعامل کاربران با صفحات و پست های بازاریابان، می توان نتیجه گرفت که شبکه های اجتماعی نقش اساسی در توسعه ی بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی داشته است.
سوال هشتم نظر سنجی: دومین مزیت بازاریابی در شبکه های اجتماعی چیست؟
اگر به نمودار بالا نگاه کنید، می بینید که حدود 70 درصد از افرادی که در نظر سنجی شرکت کرده اند معتقدند که شبکه های اجتماعی موجب افزایش ترافیک سایت شان شده است. البته شبیه به هر نوع بازاریابی، بازاریابی در شبکه های اجتماعی هم نیاز به فعالیت های اولیه دارد تا بتواند به شما سودمندی خود را نشان دهد. یعنی اول باید مدت زمان معقولی به طور مفید در شبکه ها حضور داشته باشید تا بتوانید شاهد افزایش ترافیک سایت باشید و در معرض دید کاربران بودن را تجربه کنید.
سوال نهم نظرسنجی: آیا هزینه های بازاریابی در شبکه های اجتماعی معقول است؟
تا قبل از سال 2014 فیس بوک، امکان بازاریابی برای شرکت ها را به طور رایگان فراهم کرده بود، بدین صورت توانست با چشم پوشی از درآمد حداقلی از این بازاریاب ها و شرکت ها، خود را توسعه دهد. البته بازاریابان هوشمند هم از این فرصت استفاده کردند و توانستند دامنه ی کاربران خود را توسعه دهند. اما در سال 2014 و در ابتدای بهار این سال، فیس بوک تصمیم گرفت فعالیت های شرکت های خاصی را بر اساس هزینه، طرح ریزی کند. بعد از گذشت یک سال حدود 51 درصد از شرکت هایی که ملزم به پرداخت هزینه به فیس بوک هستند، هنوز هم معتقدند که هزینه های بازاریابی شان بسیار کمتر از چیزی است که به طور معمول دیگر بازاریابان و رقبا برای بازاریابی هزینه می کنند.
سوال دهم نظر سنجی: تاثیر شبکه های اجتماعی در افزایش فروش چگونه بوده است؟
هدف از تمام فعالیت های بازاریابی نهایتا این است که شما بتوانید به فروش بیشتری برسید. چالش هایی که در بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی وجود دارد بسیار گسترده تر از چالش های دیگر کانال های بازاریابی نظیر، تبلیغات کلیکی و ... است. بیش از نیمی از کسانی که حداقل دوسال از شبکه های اجتماعی استفاده کرده اند، مدعی این هستند که توانسته اند فروش بیشتری داشته باشند. 70 درصد از کسانی که به مدت 5 سال از شبکه های اجتماعی استفاده کرده اند، مدعی هستند که فروش عالی داشته اند.
سوال یازدهم نظر سنجی: کدام شبکه های اجتماعی حجم بیشتری از تبلیغات را از آن خود کرده اند؟
با توجه به اینکه شبکه های اجتماعی پتانسیل زیادی برای جذب کاربر دارند، از این رو، محل مناسبی برای تبلیغات هستند. در این نظر سنجی از افراد در مورد میزان تبلیغات در شبکه های اجتماعی پرسیده شد، و مشخص شد که فیس بوک در صدر حجم تبلیغات قرار دارد. در مرتبه دوم، گوگل پلاس است که به میزان نصف حجم فیس بوک، مجری تبلیغات بازاریابان است. پیش بینی می شود پینترست هم در سال 2016 رشد خوبی داشته باشد. اما لینکدین با تفاوت 1+ درصد نسبت به توییتر، تقریبا همرده با توییتر در تبلیغات است. روش های تبلیغ در فیس بوک + 11 مدل پرداخت هزینه آن کلیک کنید!می تواند شما را با فرصت های تبلیغ در فیس بوک آشنا کند.اهمیت پینترست در تجارت الکترونیکی روز به روز بیشتر می شود بنابراین طبق همین آمار، می بایست متناسب در این شبکه فعالیت هایی داشته باشید.قبل از طرح ریزی برای فعالیت در شبکه اجتماعی پینترست از خود بپرسید : شبکه اجتماعی پینترست pinterest مناسب چه کسب و کارهایی است؟ و با مطالعه این مطلب، در صورتی که کسب و کار خود را با آن متناسب می دانید، نسبت به طرح ریزی استراتژی ها اقدام کنید.
سوال دوازدهم نظر سنجی: نوع محتوای موجود در شبکه های اجتماعی
برای یک کسب و کار کوچک ضروری ترین کار این است که تشخیص دهد، چه کانال هایی، برای افزایش بازدید و در آمد وی وجود دارد، و باید این کانال ها را بهینه کند. از این رو هر کسب و کار، با توجه به ویژگی های خاص خود می بایست محتوایی را که نرخ تبدیل بیشتری ایجاد می کند تشخیص دهد. در این نظر سنجی به عنوان آخرین سوال در مورد محتوای موثر در تبدیل بازدید کنندگان به مشتری مطرح شد که نتیجه آن به صورت زیر مشاهده می کنید:
با توجه به اینکه، فهم محتوای تصویری و فیلم ها، بهتر و سریع تر رخ می دهد، می توان گفت که با سرمایه گذاری بیشتر بازاریابان، می توانند سود بیشتری را از این طریق عاید خود کنند. خریداران هم این روزها قبل از خرید به جستجوی مطالب و محتوا پیرامون محصولات می پردازند، در نتیجه اگر محتوا به خوبی بهینه شده باشد، می تواند فرصت های بیشتری برای خرید ایجاد کند. به عنوان مثال میزان محتوایی که بعد از جستجو، در تصمیم گیری قبل از خرید مشتری ها موثر بوده اند به صورت زیر در آمار گیری شده اند.
حالا با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد، شما باید به این اعتقاد رسیده باشید که فعالیت در شبکه های اجتماعی، یک فعالیت ثمر بخش است، اگر بر اساس استراتژي ها و قوانین موجود صورت بگیرد.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید