فعالیت در شبکه های اجتماعی، کار روزمره ی بسیاری از کاربران است اما برای یک بازاریاب به منظور بازاریابی اینترنتی، بیش از یک فعالیت معمولی، داشتن عملکرد دقیق، مثبت و پر بازده، مهم تر است. برای اینکه بتوانیم در شبکه های اجتماعی پست های موثر تری داشته باشیم، باید به یک سری اصول و قوانین پای بند باشیم. در واقع قرار نیست شما برای جذب کاربر، هرچیزی را در پروفایل یا صفحه ی رسمی خود، آپلود کنید. مهم ترین قوانین برای شبکه های مختلف اجتماعی از طرف آرتا، به صورت زیر ارائه می شود.
شبکه اجتماعی فیس بوک
ارائه ی اطلاعات: شما باید در پست فیس بوکی خود، به میزانی اطلاعات به کاربران دهید که آنان را جذب کنید اما آنان را همچنان تشنه نگه دارید. برای مثال نباید خبر اصلی و بخش اصلی هیجان انگیز خبر خود را در پست فیس بوک بیاورید. کافیست یک لینک در انتهای پست قرار دهید. قطعا کسانی که نسبت به پیام شما مشتاقند، از این فرصت استفاده می کنند و روی لینک کلیک کرده و وارد سایت شما می شوند.
مثبت بودن: توجه داشته باشید که همیشه باید محتوای شما بار مثبت داشته باشد. درک شدن محتوا توسط کاربر بسیار مهم است و پیام های مثبت بیشتر قابل فهم هستند. وقتی کاربری پست مثبت شما را می بیند بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد. تجربه نشان داده است که در چنین شرایطی کاربران بیش از هر زمانی، پست ها را به اشتراک می گذارند.
استفاده از تصویر: اگر در پست فیس بوکی خود از عکس استفاده کنید مطمئن باشید که بیش از یک پست معمولی چند خطی، کاربران را با خود همراه خواهید کرد. توجه داشته باشید عکس مورد نظر، با کیفیت و در ابعاد مناسبی باشد. این اندازه در بهترین حالت 800 در 600 پیکسل است.
وادار کردن کاربران به تعامل: یک پست فیس بوکی به خودی خود نمی تواند کاربران را به لایک و ارسال کامنت دعوت کند مگر اینکه دارای پیامی بسیار گیرا و قوی باشد. از این رو، سعی کنید در پست های خود به طور مستقیم و غیر مستقیم و البته خلاقانه آنان را به ارسال نظر و نظر دهی دعوت کنید.
به زمان بندی ها دقت کنید: اگر می خواهید پست موفقیت آمیزی داشته باشید، به ساعت حضور کاربران و علی الخصوص مخاطبین خود در فیس بوک دقت داشته باشید. ارسال پست در زمان واقعی، می تواند برای کاربران هیجان انگیز تر باشد و آنان را به تعامل موثر تری وادارد.
شبکه اجتماعی گوگل پلاس
تگ کردن را فراموش نکنید: زمانی که پست خود را در گوگل پلاس ایجاد کردید، فراموش نکنید که برند های مهم و افرادی که دوست دارید محتوای شما را ببینند در بخش تگ ها مشخص کنید.
از هشتگ استفاده کنید: گوگل پلاس هم مانند فیس بوک و توییتر از هشتگ پشتیبانی می کند. بنابراین به منظور در دسترس پذیری بیشتر، از هشتگ های مرتبط با موضوع استفاده کنید
کامنت ها را توسعه دهید: عموما کاربران گوگل پلاس، در زمینه ی ارسال نظر و کامنت فعالیتی چشم گیر ندارند، بنابراین اگر کسی یک نظر بر روی پست شما ارسال نمود، سعی کنید با ارسال نظر های اضافی آنان را به ارسال مجدد نظرها، تشویق کنید.
استفاده از تصویر: همچون در پست های فیسبوکی، استفاده از تصویر در پست های گوگل پلاس نیز به شدت توصیه می شود. فراموش نکنید در اینجا هم بهترین اندازه برای ارسال عکس، عکس هایی در اندازه ی 800 در 600 می باشند.
شبکه اجتماعی توییتر
کار کردن در شبکه ی اجتماعی توییتر به دلیل محدودیت هایی که دارد کمی متفاوت از دیگر شبکه ها است! بدین صورت شما باید با توجه به محدودیت هایی که وجود دارد، بهترین و موثر ترین پست را ارسال کنید.
به بهترین شکل جلب توجه کنید: فعالیت در شبکه ی توییتر نیاز به کمی هوشمندی دارد، چرا که شما باید از طریق یک جمله ی نه چندان کامل، نظر کاربران را جلب کنید. بنابراین استفاده از جملات انگیزشی – واکنشی ساده و گیرا می تواند شما را به هدف برساند
قانون 140 کاراکتر را مدیریت کنید: همانطور که می دانید، در قسمت ارسال پست، شما باید منظور و مفهوم خود را طی 140 کاراکتر برسانید. این محدودیت مزایای زیادی دارد که از بحث کنونی خارج است اما باید بتوانید با مدیریت 140 کاراکتر، یک جمله ی جذاب و واکنشی بنویسید
قدرت تصاویر را دست کم نگیرید!: اگر نمی توانید مفهوم متن مورد نظر خود یا در خواستتان را از طریق 140 کاراکتر بگویید باید از عکس برای تکمیل جمله خود استفاده کنید!
از لینک کوتاه استفاده کنید: همانطور که گفته شد، توییتر دارای محدودیت 140 کاراکتری است بنابراین اگر لینک شما بلند است، باید بتوانید آن را با استفاده از کوتاه کننده های لینک، 140 کاراکتر را مدیریت کنید:
کوتاه کننده های لینک به صورت خارجی و ایرانی، هم اکنون در حال فعالیت هستند که از جمله آن ها می توان به bitly.com سرویس خارجی و yon.ir سرویس ایرانی اشاره داشت.
قالب های نوشتاری: در توییتر بهتر است از قالب های نوشتاری سوال، نکته های کوتاه، نقل قول ها و رویداد ها استفاده کنید
تعامل با دیگران در توییتر: در متن هایی که در توییتر ایجاد می کنید می توانید با استفاده از منشن کردن افراد با علامت @ ( برای مثال برای منشن کردن آرتا مارکتینگ کافیست آی دی توییتر آرتا را در کنار علامت @ بنویسید. بدین طریق : @artamarketing ) و یا ریتوییت کردن ( توییت مجدد دیگران یا توییت خود تان ) کاربران را به تعامل دعوت کنید.
شبکه ی اجتماعی پینترست
تصاویر غیر انسانی را پین کنید: طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است، در این شبکه ی اجتماعی، تصاویری که بدون چهره ی انسانی و بشری باشند، ( مثلا مناظر و طبیعت و هر چیزی که انسان در آن نمایش داده نشده است ) 23 درصد بیش از سایر تصاویر به اشتراک گذاشته می شوند.
به رنگ قرمز، سبز و صورتی اهمیت دهید: در تحقیقات، به این نتیجه رسیدیم که تصاویری که با رنگ غالب، قرمز، سبز تیره و صورتی طراحی شده اند، 3 برابر بیشتر از دیگر ترکیب های رنگی، باز پین می شوند.
از عکس های سیاه و سفید استفاده نکنید: تحقیقات نشان داده که تصاویری که به صورت رنگی طراحی می شوند، 10 برابر بیش از تصاویر سیاه وسفید مورد توجه کاربران این شبکه قرار می گیرند.
به بکگراند زیاد اهمیت ندهید: تصاویری که بکگراند آن ها بیش کمتر از 40 درصد کل عکس را تشکیل می دهد تا 50 درصد بیش از موارد دیگر، باز پین می شوند.
از تصاویر عمودی بیشتر استفاده کنید: طبق تجربه در این شبکه، تصاویر عمودی از محبوبیت بیشتری نسبت به تصاویر افقی برخوردارند. از این رو بهترین تناسب برای عکس ها به صورت 2:3 و 4:5 می باشد.
از رنگ قرمز و نارنجی غالب استفاده کنید: تصاویری که رنگ آن ها قرمز یا نارنجی است، نسبت به موارد دیگر، 2 برابر ازباز پین بیشتری برخوردارند.
در به روز رسانی بعدی، در مورد نحوه ی ارسال پست مناسب درمورد لینکدین صحبت خواهیم کرد.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید