همان طور که مطلع هستید، واتس اپ امروز به عنوان پر کاربرد ترین نرم افزار ارتباط رایگان به شمار می رود چرا که تا کنون در شش پلتفرمی که دارد حدود 500 میلیون نفر عضو شده اند و این موفقیتی برای واتس اپ است اما نباید فراموش کرد که این کاربران نیاز به امنیت بیشتری نیز دارند. امروز به بررسی امنیت واتس اپ و وایبر، به عنوان رقیب نه چندان جدی آن می پردازیم. این بررسی از آن جا اهمیت دارد که بسیاری از بازاریابان برای انجام امور بازاریابی اینترنتی خود، از این سرویس ها استفاده می کنند.
در صورتی می توان گفت واتس اپ امن است که گوشی شما دارای هیچ گونه بد افزاری نبوده و کاملا پاک باشد. در این صورت می توان گفت واتس اپ شما امن است و هیچ گونه شنودی از مکالمات و چت های شما صورت نمی گیرد. در حالی که اگر شما تلفن همراه خود را برای مدتی در اختیار دوست خود قرار دهید و یا آن را برای مدتی در کتاب خانه ای جای بگذارید و یا در کافه ای این کار را بکنید هیچ گونه تضمینی وجود ندارد که اطلاعات شما امن بماند و هیچ کس از آنها سو استفاده نکند و آن ها را به نفع خود استخراج نکند. .
واتس اپ برای امنیت کاربران خود و این که از اطلاعات آن ها سو استفاده نشود از یک نوع "رمز نگاری" استفاده می کند. ممکن است شما راجع به رمز گذاری شنیده باشید اما لازم است بدانید این رمز گذاری بر روی تمام مکالامات کاربران و چت های آنان اعمال می شد و به گونه ای است که رمز این رمزگزاری امنیتی تنها و تنها در اختیار خود واتس اپ می باشد و استفاده از آن تنها به دست کمپانی سازنده ی آن است. به نظر می رسد که این رمز گذاری در نسخه ی تحت وب واتس اپ نیز اعمال شده باشد. روش استفاده از whats app در مرورگر به شما یاد می دهد که چگونه با واتس اپ خود در مرورگر کار کنید.
از این رو امکان شنود پیام ها در واتس اپ غیر ممکن است و هیچ نهادی نمی تواند ادعا کند که مکالمات و چت های واتس اپ را شنود می کند. هرچند این اپلیکیشن قبلا دارای مشکلات امنیتی متعددی بود ولیکن اکنون این مشکلات مرتفع گردیده و کاربران با اطمینان خاطر می توانند از این اپلیکیشن استفده کنند. البته در گزارشی که پیش از این دریافت کردیم بیان شده بود که واتس اپ در مقابل حملات امنیتی، چندان توان مقابله ندارد و این علتی بوده که بسیاری از کاربران که به امنیت اهمیت می دهند به سراغ نرم افزار تلگرام رفته اند. بررسی تفاوت های واتس اپ و تلگرام گویای برتری های این نرم افزار در مقابل واتس اپ است.
اما اگر واقیت ماجرا را راجع به وایبر بخواهید کمی پاسخ به آن سخت است اگر چه با برسی های انجام شده از سوی کارشناسان می توان گفت تا حدودی امن است. تا جایی که امروزه تمام عکس ها و چت ها و ویدیو ها را رمزگذاری می کند و امکان شنود و سو استفاده از آنه موجود نمی باشد. اما نکته ی قابل توجه این است که امکان شنود مکالمات صوتی و تصویری در این اپلیکیشن امکان پذیر است و تا کنون وایبر برای آن ها چاره اندیشی نکرده است. از این رو و بر اساس اعلام پلیس فتا امکان شنود مکالمات تصوری و صوتی در این اپلیکشن امکان پذیر بوده و کاربران باید به این نکته واقف باشند و در مکالمات خود در وایبر به این نکته توجه کنند لازم به ذکر است که در نسخه ی ویندوز این نرم افزار عکس ها و ویدیو ها نیز رمز گذاری نمی شوند.
در پایان این بحٍث لازم است که به شما عزیزان اعلام کنیم که گوشی های هوشمند امنیت بالایی را ندارند لذا از نصب اپلیکیشن های نا معتبر مخصوصا برای اندروید جلوگیری کرده و به دسترسی هایی که نرم افزار از شما هنگام نصب میگیرد دقت کنید ،از wifi مکان های عمومی استفاده نکنید و در هنگام وب گردی نکات ایمنی را رعایت کنید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید