گاهی اوقات هنگام نصب نرم افزار از طریق ویندوز از سایتی مثل بازار بایک کد روبرو می شویم که در وهله ی اول، ما را مشوش می کند چرا که نمی توانیم به روش رسمی و عمومی، شروع به دانلود نرم افزارها کنیم. البته گاهی روش استفاده از این تصویر کد شده را نمی دانیم. به هر حال اگر بتوانیم درست از این کد استفاده کنیم بسیار خوشحال تر نیز می شویم.
این کد که Quick Response نام دارد و به صورت qr خوانده می شود، برای انجام عمل و واکنشی سریع صورت می گیرد که البته استفاده از آن برای ما لذت بخش هم هست. کد QR برای اولین بار توسط خودرو سازی تویوتا در سال 1994 راه اندازی شد و به مرور، طی 20 سال کاربران و کارشناسان توانستند از آن استفاده های متعددی کنند تا جایی که امروزه کد QR به دنیای بازاریابی نیز راه پیدا کرده است.
نمونه هایی از استفاده از کد QR در بازاریابی از این نوع کد در مجلات و نوشته های چاپی ، تبلیغات محیطی و برخی محصولات و … قابل مشاهده هستند. کد QR به نوعی طراحی شده است که پس از اسکن این نوع از بارکد اقدام خاصی صورت می گیرد به عنوان مثال می توان به باز شدن مرورگر تلفن همراه و مشاهده صفحه ای در اینترنت و یا دریافت پیام کوتاه یا بلوتوث یا غیره اشاره کرد. به نوعی می توان کد QR را ارتباط دهنده دنیای آفلاین با دنیای آنلاین دانست.
روش ایجاد کد QR
کد QR توسط بسیاری از سرویس دهنده ها ایجاد می شوند. برای درست کردن این کد کافی است در گوگل عبارت QR Code Generato را سرچ کنید و با استفاده از این سایت ها نیازهای خود را مرتفع کنید
استفاده از کد QR در بازاریابی اینترنتی
کد های QR بیش از هر چیز در بازاریابی سیار یا بازاریابی موبایلی به کار گرفته می شوند. در این نوع از بارکد به دلیل قابلیت اسکن شدن توسط تلفن های همراه بهتر است نسخه موبایل وب سایت خود را معرفی نمایید. بدین ترتیب که صفحه فرود یا لندینگ پیجی در نسخه موبایل وب سایت خود ایجاد کنید و از اسکن کننده بارکد درخواست انجام کاری مانند عضویت در خبرنامه یا سیستم پیام کوتاه را نمایید و پس از ایجاد بارکد ، آن را بر روی کلیه محصولات خود قرار دهید و یا در تبلیغات خود از آن استفاده کنید و افراد را تشویق به اسکن این کد نمایید.
خطرات استفاده از کد QR
هر چیزی که درست مورد استفاده قرار نگیرد می تواند خطر ساز باشد. با این حال خطرات مرتبط با این کد نیز، بی شمارند. برای مثالی از این ریسک ها مواردی همچون لینک دهی به وب سایت های آلوده به ویروس ، فعال سازی میکروفون یا دوربین و حتی GPS ، دست یابی به اطلاعات حساس مانند پسوردها یا فایل ها شخصی و یا اطلاعات تماس یا تراکنش های بانکی ، ارسال ایمیل یا پیام کوتاه به طور اتوماتیک و غیره را می توان نام برد.
از این کد می توان استفاده های دیگری داشت . برای مثال می توان از طریق آن یک کارت بیزینس یا کارت ویزیت ایجاد کرد که حاوی اطلاعات شما برای تماس و مشاوره و کارهای مرتبط با صنعتتان است.
این روزها برند ها را در قالب کد های QR رمز گذاری می کنند و اطلاعات لازم را ایجاد می کنند. زمانی که یک نمایشگاه رسمی بر پاست بسیاری از شرکت کننده ها به دنبال اسکن کردن این کد ها هستند تا از برند ها اطلاعات کسب کنند. شاید اگر اطلاعات برند ها را در یک بروشور، ارائه می کردند، انقدرها کاربران راغب به دانستن آن ها نبودند. اما کد QR با جذابیتی که دارد کاربران را کنجکاو می کنند تا داستان پشت یک سری خط و نقش سیاه را بخوانند. برای اینکه بتوانید کد ها را اسکن کنید، باید نرم افزار خاص روی گوشی شما نصب شده باشد. از جمله نرم افزارهای QR خوان برای اندروید Barcode Scanner است که محصول رسمی گوگل است. دارندگان گوشی های اپلی نیز می توانند از نرم افزارهایی مثل RedLaser استفاده کنند
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید