مضرات Broken Link یا لینک شکسته و خراب برای سئو + روش پیدا کردن آن در سایت
در وب سایت، مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید، که می تواند به تضعیف تلاش های سئو سایت بینجامد. به همین دلیل است که به دارندگان سایت و وبمسترها توصیه می شود دائما از نظر سئو وب سایت خود را مورد آنالیز قرار دهند.
یکی از مهم ترین مشکلاتی که می توان به آن به عنوان عامل تضعیف سئو اشاره کرد، لینک های شکسته و خراب هستند که به آنان اصطلاحا broken link می گویند.
لینک های شکسته، می توانند در هر جایی از سایت بکار گرفته شوند.
بیشتر اوقات لینک های شکسته، هنگام کپی کردن لینک ها ایجاد می شوند. برای اینکه بهتر این موضوع را درک کنید به نمونه ی واقعی آن دقت کنید.
چندی پیش در آرتا مقاله ای نوشته شد. به منظور دسترسی بهتر کاربران به خدمات بازاریابی اینترنتی و بازاریابی سیار، لینک در خواست خدمات، در مطلب مورد نظر قرار داده شد.
لینک مورد نظر در اصل به صورت زیر است:
http://www.artamarketing.com/request?sid=7,25,12
اما در هنگام نوشتن، و تایپ کردن، لینک مورد نظر به صورت زیر نوشته شده بود:
http://,www.artamarketing.com/request?sid=7,25,12
حالا اگر کاربری روی این لینک کلیک کند با صفحه ی 404 روبرو می شود! چرا که نباید در کنار W علامت , قرار داشته باشد. این یکی از عامل هایی است که یک لینک سالم را به لینک خراب تبدیل می کند.
به طور کلی هر گونه تغییر در ساختار اصلی یک لینک موجب می شود که به صورت لینک خراب، شناخته شود.
کاربری که روی یک لینک کلیک می کند، نیاز دارد که به مطلب مورد نظر دست پیدا کند. اما در چنین صورتی با صفحه ارور ها روبرو می شود و سریعا سایت را ترک می کند. این کار موجب می شود که گوگل به سایت مورد نظر امتیاز منفی بدهد.
این امتیازهای منفی زمانی حساس تر می شوند که یک سایت تعداد زیادی لینک شکسته داشته باشد.
آرتا مطالب زیادی دارد، بنابراین برای اینکه بخواهد لینک های شکسته شده را تشخیص دهد، نیاز دارد که مطالب را مورد بررسی قرار دهد. اما به راستی چنین کاری امکان پذیر نیست.
بهترین راه برای پیدا کردن لینک های شکسته یا broken link استفاده از ابزارهای آنلاین برای پیدا کردن لینک خراب و شکسته است.
یکی از این ابزارها، brokenlinkcheck.com است. این سایت امکان تشخیص لینک های شکسته را فراهم می کند.
بدین منظور وارد سایت شوید و از سمت راست و بالای سایت، آدرس سایت خود را وارد کنید:
در مرحله بعد باید یک سوال امنیتی نیز پاسخ دهید و نحوه ی آنالیز توسط سایت را مشخص کنید. توصیه می کنیم که گزینه دوم را انتخاب کنید و در نهایت روی دکمه نارنجی کلیک کنید تا اطلاعات برای شما ارسال شود
با انتخاب گزینه ی دوم، کمی زمان بیشتری لازم است تا فرآیند آنالیز تکمیل شود.
جالب اینجاست که آرتا در انتهای آنالیز متوجه شد، که مشکل مورد نظر چیست و با کمک این ابزار توانست آن ها را تشخیص داده و حل کند.
نتیجه به صورت زیر بود :
هر دو لینکی که در سطر های 16 و 17 قرار دارند، توسط یک علامت , شکسته یا خراب شده بودند. برای پیدا کردن این لینک ها نیازی به جستجوی دستی نیست، بلکه با کلیک بر لینک url که در روبروی هر لینک قرار داشت، توانتستیم به منبع اصلی این لینک های شکسته شده دست پیدا کنیم و در صدد حل آنان بر آییم.
توجه داشته باشید که زمانی می توانید یک لینک اصلی را به طور دستی ویرایش کنید که گوگل هنوز آن را ایندکس نکرده باشد. در صورتی که لینک مورد نظر ایندکس شده باشد باید از طریق ریدایرکت 301 عمل انتقال را انجام دهید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید