تبلیغات در فیس بوک یکی از پر بازده ترین و سریع ترین روش ها در بازاریابی اینترنتی برای افزایش در آمد، در سایت است. همانطور که در مقاله ی پیشین یعنی اهمیت تبلیغات فیس بوک، ذکر شد، برخی از افراد توانسته اند با تبلیغات فیس بوک، 7 برابر هزینه ی مورد نظر برای تبلیغات سود دهی داشته باشند که این عالی است.
تبلیغات فیس بوکی انواع مختلفی دارند، که امروز ما به یکی از پر بازده ترین نمونه های آن ها برای سایت های تجاری و کسب و کار ها می پردازیم. البته توجه داشته باشید، که توضیحات آرتا، مرتبط با تبلیغات نیوز فید در دسکتاپ و موبایل است . در مورد تبلیغات ساید بار در این مقاله موردی ذکر نشده است چرا که این مدل تبلیغات دارای محدودیت زیادی است، که از جمله آن می توان به عدم امکان ایجاد صفحه اشاره داشت. البته بازدهی پایین تبلیغات ساید بار نسبت به نیوز فید هم واقعیت دارد.
در ادامه ابتدا به انواع روش های تبلیغی در فیس بوک و در نهایت به استراتژی های دریافت هزینه تبلیغاتی توسط این شبکه می پردازیم:
Page Post Ads
تبلیغ بالا، یکی از مدل تبلیغاتی است که برای اجرای آن، نیاز است که صفحه در فیس بوک داشته باشید. این تبلیغ شبیه، آپدیت های status فیس بوک دارای عکس، لینک و متن است.
Multi-Product/Carousel Ads
در این نوع تبلیغ به شما اجازه داده می شود که در یک تبلیغ محصولات مختلفی برای نمایش قرار دهید. از این مدل برای زمانی استفاده می شود که بخواهید، یک طبقه خاص از محصولات را نشان دهید، یا اینکه بخواهید تفاوت بین چند محصول را به کاربر نشان دهید.
Page Post Video Ad
در این مدل تبلیغ، زمانی که کاربر فیس بوک روی فیلم ضربه بزند ( کلیک کند ) ، فیلم تبلیغاتی شروع به پخش می کند. فیس بوک برای هر بار مشاهده ی کاربران از تبلیغ دهنده هزینه دریافت می کند.
هر کدام از روش های بالا، دارای ماهیت خاصی هستند که با استفاده از آن می توان بنا بر اهدافی، به نتیجه رسید. در واقع می توان گفت، بهینه سازی تبلیغات توسط فیس بوک با ترکیب روش های بالا و نحوه ی پرداخت که در زیر آمده است بسیار مناسب و پر بازده است:
11 مدل پرداخت هزینه تبلیغات در فیس بوک
برای پرداخت هزینه های تبلیغات در فیس بوک، 11 مدل در نظر گرفته شده است:
Clicks to Website : در این مدل، زمانی که کاربر روی تبلیغ شما کلیک کرد و وارد سایت شما می شود، هزینه ای از شما دریافت می شود
Website Conversions: در این مدل تبلیغ، زمانی که کاربر روی تبلیغ شما کلیک کرد و وارد سایت شد و در نتیجه اقدامی نسبت به هدف تعریف شده تان نمود، از شما هزینه ای کم می شود. این هدف می تواند خرید محصول، ثبت نام و یا حتی دانلود فایل باشد. فیس بوک برای انجام کامل این پروسه، از “conversion pixel” استفاده می کند. در این روش، در صفحه ی مورد نظر شما ( که هدفتان در آن قرار دارد )، قطعه کدی قرار داده می شود که از این طریق، اقدام کاربر قابل ردیابی است. البته در سایت های تجاری از " کد فروش " یا " صفحه ی تشکر از خرید محصوص " نیز استفاده می کنند.
Page Post Engagement: در این مدل، هر وقت که پست شما، مورد توجه کاربر قرار گرفت، و روی ان لایک، نظر و حتی اشتراک گذاری انجام شد، فیس بوک هزینه ای از شما دریافت می کند.
Page Likes : در این روش، فیس بوک کمک می کند که تعداد لایک های صفحه ی شما افزایش پیدا کند
App Installs: به ازای نصب هر نرم افزار موبایل یا دسکتاپ، فیس بوک هزینه ای از شما دریافت می کند
App Engagement: زمانی که کاربران به هر نحوی استفاده ای از اپلیکیشن شما کنند، فیس بوک هزینه ای از شما کم می کند.
Offer Claims : در این روش برای نمایش تخفیف یا موارد پیشنهادی، فیس بوک از شما هزینه ای کم می کند
Local Awareness: در این روش، فیس بوک هزینه هایی از شما بخاطر نمایش محصولات و تبلیغات به افراد نزدیکتان، کم می کند. ( نمونه ای از تبلیغات محلی توسط فیس بوک )
Event Responses: در این روش برای ترویج رویداد های فیس بوکی، این شبکه از شما هزینه ای دریافت می کند.
Video Views: در این روش، فیس بوک با تبلیغ فیلم شما، به تعداد کاربرانی که فیلم شما را مشاهده می کنند، از شما هزینه دریافت می کند.
Dynamic Product Ads : در این روش، زمانی که کاربران وب سایت تجاری شما را جستجو می کنند، محصولات مرتبط را به کاربر نمایش داده و هزینه ای از شما نیز دریافت می کند. ( چیزی شبیه تبلیغات کلیکی )
هدف شما چیست؟
با توجه به اینکه فیس بوک، تبلیغات خود را برای افزایش سود شما بهینه کرده است، به این فکر کنید که کدامیک از این مدل تبلیغات برای شما کار می کند. برای مثال اگر می خواهید کاربر را در گیر کاری نظیر ثبت نام در خبرنامه یا خرید محصول و دانلود فایل نمایید، بهتر است که از مدل website conversions استفاده کنید. اما اگر فقط می خواهید لایک صفحه ی خود را بالا ببرید استفاده از مدل page likes بهترین روش است.
البته سایت های تجاری می بایست مدل های مختلفی از تبلیغات را دنبال کنند تا بتوانند نتیجه ی خوبی بگیرند، به همین دلیل صرفا یک راه مشخص و یک تبلیغ مشخص برای بازدهی معین نمی شود.
دسته بندی کاربران در فیس بوک برای تبلیغات هدفمند
زمانی که شما در حال تنظیم تبلیغ خود هستید می توانید افرادی را که می خواهید تبلیغات شما را ببینند را دسته بندی کنید. البته این پروسه باید از قبل در بخش جامعه شناسی مشتریان و کاربرانتان انجام شده باشد.
شما می توانید کاربرانتان را با توجه به جزییات زیر، دسته بندی کنید:
موقعیت زندگی، جنسیت، سن، زبان، قومیت، شغل، نسل، ارتباطات، تحصیلات، والدین، سیاست، علاقه مندی ها، لیست رویدادهای زندگی، عادات و ....
برای اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های یاد شده می توانید از خود فیس بوک استفاده کنید. اما در بخش تنظیمات ویژگی های مخاطبان، با استفاده از custom audiences می توانید، لیست ایمیل مورد نظر خود را وارد کنید یا اینکه به گونه ی جزیی تر، مخاطبین خود را دسته بندی کنید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید