همانطور که می دانید یکی از خدمات آرتا مارکتینگ، بهینه سازی سایت برای موتور جستجو یا سئو سایت است. در لیست اقدامات برای سئو سایت، به مواردی اشاره شده است که برای بسیاری از کاربران نا مفهوم است، از این رو، لازم می دانیم شما را با این مفاهیم آشنا کنیم .در روزهای قبل به معرفی تغییر مسیر 301 یا redirect 301 پرداختیم. اما امروز قصد داریم به بررسی مفهوم Schema Markup بپردازیم . در یک جمله می توان چنین به اهمیت Schema Markup پرداخت :
با بکارگیری Schema Markup سایت خود را برای ماشین های کند ذهن، ساده کنید.
Schema چیست؟
به طور کلی Schema دست ای از اطلاعات جزیی است، که با بیانی از پیش تعیین شده و با ویژگی های خاص در سایت تعریف می شود. با این کار، تجزیه و تحلیل سایت برای موتورهای جستجو بسیار راحت تر می شود در نتیجه، موتورهای جستجو راحت تر می توانند، بر اساس جستجوی کاربران، سایت را مد نظر قرار داده و در صورت وجود محتوای مرتبط، آن را در لیست نتایج نشان دهند.
چگونه می توانیم از Schema استفاده کنیم؟
Schema همانند سایر کدهای نشانه گذاری، در سایت بکار گرفته می شود. نکته اینجاست، که برای اینکه، موتورهای جستجو نیازی به پیمایش صفحات اضافی نداشته باشند، این کد در html قرار می گیرد.
یک مثال: فکر کنید که شما دارای یک سایت در مورد فیلم هستید، بنابراین باید به گوگل بفهمانید که در چه حوزه ای فعالیت دارید. با توجه به محتویات وب سایت Schema شما باید با مشخص کردن آیتم هایی به گوگل بفهمانید که به مفاهیمی نظیر فیلم؛ ویدیو و ... می پردازید. در این مثال اطلاعات جانبی شامل نام فیلم، ژانر فیلم، آدرس آنونس فیلم و حتی نام کارگردان برای روبات های گوگل مشخص شده است.
چرا در سئو سایت باید از Schema استفاده شود؟
وقتی که سایت شما، به طور جزیی، برای گوگل قابل فهم باشد، گوگل بهتر می تواند آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد . بنابراین می توانید به راحتی، از این قابلیت برای بهبود عملکرد موتور جستجو و سایت خود بکار گیرید
لازم است بدانید که استفاده از کد نشانه گذاری schema ویا فرمت های دیگر در کد html به معنی هک در سئو نمی باشد، در عوض بکار گیری schema در سایت را به عنوان روشی برای کمک کردن به موتورهای جستجو برای به نمایش گذاشتن سایت تان در صفحه نمایش نتایج گوگل بدانید
لازم است بدانید که این متد، در rich snippets بسیار موثر است اما از نظر گوگل، Schema عنصری نیست که بتوان با آن رتبه ی سایت را افزایش داد و به عنوان یک عملکرد سئو آن را در نظر گرفت، اما همینقدر که به گوگل کمک کنید تا سریعتر وب سایت شما را پیمایش کند، و زیاد آن را در گیر سایت خود نکنید ، برای گوگل ارزشمند است که قطعا برای چنین سایت هایی، گوگل امتیازهایی در نظر خواهد گرفت.
عملیات نشانه گذاری Schema باید به طور دستی و برای هر صفحه ای انجام شود، بنابراین اگر سایت شما دارای صفحات زیادی باشد، این کار سخت و وقت گیر است. اما اگر شما این کار را انجام دهید، با استفاده از ابزارهایی می توانید درستی کار خود را مورد بررسی قرار دهید. یکی از این ابزار ها مربوط به گوگل است، که می توانید به آن از اینجا دسترسی داشته باشید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید