برای اینکه بتوان بازاریابی موفقی داشت می بایست، با استفاده از راهکارهای اصولی رفتار مشتری را سنجید و وارد درابطه عالی و سازنده با وی شد تا بتوانیم به او سرویس دهی کنیم و با سود رسانی به او ، مشتری را برای سال ها به خود وفادار کنیم. فراموش نکنید که هدف یک بازاریاب برای وفادار کردن مشتری نباید تنها سود رسانی به خود باشد چرا که مشتری هوشمند است و رفتارهای تصنعی ما را به خوبی می فهمد. اما اگر بتوانید به فکر ارزش آفرینی باشید و به سود مشتری کاری کنید، قطعا او به شما باز می گردد هر چند اگر زمان زیادی طول بکشد.
با این حال اولین سوالی که سازمان ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ با آن در رابطه با مشتری از خود می پرسند این است :
کدام تاکتیکهای بازاریابی ارتباطی، اثربخشی بالاتر و موجب وفاداری مشتری خواهند شد؟
بنابراین در پاسخ این سوال مهم، به بازاریابی رابطه ای و تکنیک های آن می پردازیم:
در بازاریابی اینترنتی، بازاریابی ارتباطی Relationship Marketing عبارت است از تلاش همهجانبه سازمان در جهت ایجاد، توسعه و حفظ رابطه نزدیک و روبه رشد بـا مشتریان.
این نوع بازاریابی دارای سه رکن اساسی است که به صورت زیر است:
1- ایجاد ارتباط پایدار
2- ایجاد ارتباط متقابل
3- رشد ارتباط
نکته: هر زمام که بین سازمان و مشتری تعاملی وجود داشته باشد می توان از این نوع بازاریابی بهره مند شد.
تئودور روزولت (رئیسجمهور اسبق آمریکا): تا زمانی که افراد از میزان توجه شما به آنان اطلاع ندارند، میزان دانش شما برای آنان اهمیتی ندارد.
جمله فوق در جنبههای بسیاری از زندگی صحیح است و صدالبته که کسبوکار نیز از آن مستثنا نیست.
زمانی که شما در حال برندسازی فردی هستید دو نکته برایتان اهمیت دارد و آن هم این دو فاکتور است:
1- ایجاد رابطه
2- ایجاد اعتماد
هنگامیکه با مشتریان خود ارتباط برقرار ساخته و اعتماد آنان را به دست میآورید، به وفاداری آنان به برند نیز دست خواهید یافت. این وفاداری یک مزیت رقابتی بسیار بزرگ و اساسی برای برند شما است.
به یاد داشته باشید که مشتری وفادار، ادامه بقای شما را تضمین مینماید پس باید به فکر چنین رویداد مهمی باشید. بنابراین با این تعاریف می توانیم اصطلاح جدیدی بنام امید به زندگی برند طراحی کرد که می توان گفت:
هرچه طول عمر خرید مشتری وفادار بیشتر باشد، امید به زندگی برند نیز افزایش پیدا خواهد نمود.
چهار ایده برای ساخت ارتباط و ایجاد وفاداری برند :
1- ارائه تخفیف به مشتریان در هنگام خرید مجدد.
مشتری ها از خریدی که به سودشان باشد استقبال می کنند بنابراین ارائه یک تخفیف ویژه همیشه می تواند احساس خوبی از شما در دیدگاه مشتری ایجاد کند. هر چند شما از تخفیفی بسیار کوچک استفاده کنید، مشتری این ارزش آفرینی را متوجه می شود. همین تخفیف کوچک موجب می شود که مشتری به شما و برندتان وفادار شود.
2- تخصیص پاداش به معرف.
برای اینکه احساسی خوب در ذهن مشتری پدیدار کنید می توانید از تخفیف استفاده کنید اما تکنیک پاداش و هدیه می تواند مهم تر و بهتر و تاثیر گذار تر باشد.
3- ارائه خدمات بهروزرسانی اطلاعات مشتری.
باید تلاش کنید تا مشتریان را به خود نزدیک کنید و این یعنی اعتماد سازی که در برندینگ شخصی نیز پدیدار است. اگر اطلاعاتی پیرامون سازمان خود ( البته نه اطلاعات سری ) با کاربران در میان بگذارید، این می تواند موجب جذب آنان به سیستم شما شود. در این حالت وجه انسانی کسبوکار شما برای مشتریان بیشتر خواهد شد(مشتریان به این درک خواهند رسید که با یک کسبوکار بهمثابه ماشین پولسازی، سرد و بیقلب و روح در ارتباط نیستند
4- اهمیت واقعی به مشتریان.
اهمیت واقعی به مشتری در ابتدای این مقاله بیان شد بنابراین مهم این است که بدانید مشتری ارزش سازی واقعی را درک می کند. همین که شما مشکلی از مشتریان را حل کنید آن ها قدردان خواهند بود و از شما به خوبی یاد خواهند کرد و همین یادآوری خود نوعی برند سازی است.
ایجاد ارتباط و برندسازی فردی بسیار درهمتنیده هستند. ایجاد ارتباط پایدار در غیاب برندسازی فردی و یا برعکس، غیرممکن است. رشد پایدار ارتباط با مشتری از کانال رشد برند فردی اتفاق میافتد.
بدین صورت توصیه می شود که مشتریان را به عنوان یک دسته اسکناس نبینید و سعی کنید با احترام به شعور و درک مشتری، او را به خود وفادار کنید و سوداوری دائمی به سازمان اختصاص دهید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید