دانستنی های موبایل مارکتینگ برای تصمیم گیری جدی در طراحی استراتژی بازاریابی موبایلی
برای بازاریابانی که قصد دارند با رعایت اصول روز دنیای وب، به بازاریابی بپردازند، روند های روز بسیار اهمیت دارد. اقدامات بازاریابان باید بسیار حساب شده و حرفه ای باشد تا بتوانند از هر اقدام نتیجه ای عالی کسب کنند. یکی از مهم ترین پیش اقداماتی که می تواند در تصمیم گیری و انتخاب استراتژی های بازاریابان نقش اساسی دارند، این است که به آمار و ارقام توجه کنند و بر اساس آن اقدام کنند. شاید ما به راحتی بتوانیم صدها نمودار را با هم بررسی کنیم و به نتیجه برسیم اما یک بازارایاب وقت اضافی برای تحقیقات گسترده ندارد، بنابراین این رسالت آرتا است که اطلاعات را در اختیار بازاریابان قرار دهد.
همانطور که می دانید سه کشوری که در زمینه ی تکنولوژی، پیش گام هستند چین، هند و آمریکا هستند. جمعیت این سه کشور به ترتیب تا کنون به صورت زیر است :
چین : یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر
هند : یک میلیارد و دویست و هشتاد میلیون نفر
آمریکا : سیصد و بیست و پنج میلیون نفر
نکته : جمعیت کل دنیا هفت میلیارد و سیصد میلیون نفر هستند.
در حال حاضر از جمعیت کل دنیا 3 میلیارد و صد و سی میلیون نفر، کاربر موبایلی وجود دارد.تعداد کاربران اینترنتی به صورت موبایل و دسکتاپ به صورت زیر می باشد :
چین : 641 میلیون و 600 هزار نفر
هند : 243 میلیون و 200 هزار نفر
آمریکا : 279 میلیون و 800 هزار نفر
در حال حاضر 43 درصد از مردم دنیا دسترسی به اینترنت دارند.
اطلاعات جزیی تر:
حدود سه میلیارد نفر هم اکنون در کل دنیا کاربر اینترنت محسوب می شوند. از میان تمام مردم دنیا، حدود دو میلیارد نفر، از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند اما میزان 1 میلیارد و 600 میلیون نفر از این افراد از طریق موبایل با شبکه های اجتماعی در ارتباط هستند. نکته مهم این است که 3 میلیارد و 600 میلیون نفر هم کاربرانی هستند که به طور کلی از موبایل استفاده می کنند
پیشرفت تمایلات کاربران به موبایل و اینترنت در 1 سال گذشته بسیار جالب است.
در فاصله ی سال های 2014 تا 2015، حدود 115 میلیون نفر بر جمعیت کل دنیا افزوده شده است، (+1.6 درصد )
در همین فاصله، 525 میلیون نفر هم به عنوان کاربر اینترنت شناسایی شده اند که 21 درصد پیشرفت داشته است. تعداد افرادی که در این مدت به شبکه های اجتماعی پیوسته اند بیش از 222 میلیون نفر بوده است. در کنار این 185 میلیون نفر هم به دارندگان موبایل افزوده شده اند، در نتیجه حدود 320 میلیون نفر هم به عنوان کاربر شبکه اجتماعی به ارقام قبل افزوده شده اند. این نشان می دهد که مردم دنیا، چیزی بیش از افزایش میزان جمعیت دنیا، به اینترنت و شبکه های اجتماعی روی آورده اند. در نتیجه می توان گفت رونق موبایل و در نتیجه موبایل مارکتینگ باید بسیار چشم گیر باشد.
چرا ویدیو مارکتینگ در موبایل مارکتینگ جایگاه مهمی دارد ؟
طبق یک گزارش مهم، 55 درصد از کاربران موبایل از طریق گوشی و تبلت فیلم و کلیپ می بینند. با توسعه شبکه های مبتنی بر فیلم مثل یوتیوب و حتی آپارات در ایران، و ایجاد و توسعه ی کلیپ های کوتاه، کاربران بیش از هر وقت به دیدن فیلم در موبایل روی آورده اند مارک زاکربرگ نیز اعلام داشته که روزانه در فیس بوک میلیارد ها بار فیلم دیده می شود. از طرفی می توان سری به شبکه های اجتماعی و کاربران ایرانی زد، و میزان استقبال آنان از فیلم را مشاهده کرد. این استقبال بی نظیر است. . از آنجا کع کاربران ایرانی نیز علاقه به دیدن فیلم دارند، می توان روی موبایل مارکتینگ توسط ویدیو، یا به عبارت بهتر ویدیو مارکتینگ، برنامه ریزی موفقیت آمیز داشت.
طبق آماری دیگر، 65 درصد از مردم دنیا، به آموزش تصویری و بصری بیشتر علاقه نشان داده اند، این در حالی است که تماشای فیلم از طریق موبایل، مورد استقبال جمعیت بیشتری است. در کنار این، در امار دیگری که مدت ها پیش منتشر شد، 80 درصد کاربران اینترنتی از طریق موبایل سرچ می کنند، و در این میان 9 درصد از طریق ساعت های هوشمند به جستجو می پردازند. این رقم ها روز به روز در حال افزایش است.
حالا آیا تبلیغات از طریق موبایل موثر است ؟
در این باره ابتدا آماری از میزان خرید و فروش ها و تراکنش ها از طریق موبایل در کانال های مختلف می پردازیم:
طبق آماری که در پایان سال 2014 دریافت شده است، 59 درصد از کاربران جستجوهای موبایلی را مفید یافته اند. همین کاربران به میزان 25 درصد بیش از تبلیغات بنری، به تبلیغات تصویری در موبایل از طریق اپلیکیشن های سایت ها علاقه نشان داده اند. همچنین در صد خرید های بر اساس کد QR هم شگفت انگیز است. در زمانی که احساس می کنیم کاربران آشنایی زیادی با کد های QR ندارند، با مراجعه به آمار در می یابیم که حدود 40 درصد از کاربرانی که کدهای QR را اسکن کرده اند، بعد از آن اقدام به خرید کرده اند. در مورد پیامک های تبلیغاتی نیز می توان طبق آمار از موفقیت 8 درصدی آن نسبت به ایمیل مارکتینگ اشاره داشت. آینده ی موبایل مارکتینگ و تغییرات شگرف دنیای بازاریابی هم در بر دارنده ی اطلاعاتی است که در تصمیم گیری جدی برای طرح ریزی استراتژی موبایلی به شما کمک خواهد کرد.
نتیجه گیری
با تمام این ارقام و گزارش ها می توان به این دست یافت که اگر قدم در بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ بگذارید هرگز ضرر نخواهید کرد چرا که مردم دنیا این روزها بیش از هر چیز به موبایلی شدن فکر می کنند. از سویی دیگر، شما می توانید روی کانال های مختلف موبایل مارکتینگ سرمایه گذاری کنید اما از روش های جدیدتر بیش از روش های قدیمی تر برنامه ریزی داشته باشید. برای مثال استفاده از کد QR را بسیار جدی بگیرید و به آن در برنامه ریزی موبایل مارکتینگ خود در طراحی اپلیکیشن فروشگاهی خود، جایگاه ویژه بدهید. اگر برای برنامه ریزی استراتژیک موبایل مارکتینگ خود ، به دنبال موثر ترین راه هستید، خوب است که با طراحی اپلیکیشن اختصاصی فروشگاه خود، به این هدف برسید. چرا کسب و کار شما نیاز به یک اپلیکیشن فروشگاهی موبایل دارد؟ می تواند پاسخی به ابهامات شما در طراحی و ساخت نرم افزار اندرویدی فروشگاه شما باشد.
اما سوال مهم اینجاست، برای ساخت فروشگاه موبایلی خود، از چه پلتفرمی استفاده کنیم؟ ios یا اندروید؟ شاید هم هر دو ؟
اما پاسخ را در مقالات بعدی برای شما، به طور جامع بیان خواهیم کرد. با ثبت ایمیل خود در خبرنامه می توانید از به روز رسانی های بعدی سایت با خبر شوید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید