وقتی صحبت از موبایل مارکتینگ به میان می آید، بسیاری از بازاریابان اینترنتی، به این فکر می کنند که استراتژی های موبایل مارکتینگ، بیشتر روی کدام پلتفرم ها پاسخگو است. آیا لزومی دارد که برای هر دو پلتفرم iOS و اندروید سرمایه گذاری کنیم؟ آیا پلتفرم ها برای موبایل مارکتینگ یا بازاریابی موبایلی ما، محدودیت ایجاد می کنند؟ کدام پلتفرم ها منجر به فروش بیشتری می شوند ؟ این سوالات برای هر بازاریاب بوجود می آید اما ما امروز به طور کلی به پاسخ این سوال می پردازیم و به شما راهی نشان می دهیم که از پلتفرم های خود سود کنید.
همانطور که بسیاری از مردم، نسبت به برند خاصی وفادار هستند، این وفادارای نیز، در پلتفرم های موبایل نیز مشاهده می شود. برای مثال دیده ایم افرادی را که تنها از پلتفرم های اپل یعنی تبلت ها و گوشی های تحت iOS استفاده می کنند، یا اینکه، بسیاری از کاربران، هنگام خرید گوشی موبایل، نسبت به برند خاصی حساسیت ندارند اما می خواهند گوشی مورد نظرشان حتما تحت اندروید راه اندازی شده باشد. خب استفاده و علاقه به هر کدام از این پلتفرم ها، نوعی سلیقه شخصی است و نمی توان آن را به راحتی تغییر داد. اما وقتی شما به عنوان یک بازاریاب قصد دارید بازاریابی موبایلی خود تحت یک اپلیکیشن اختصاصی موبایل فروشگاهی، شروع کنید باید روی کاربرانی تمرکز کنید که می توانند برای شما سود آور باشند.
در مرحله اول اجازه دهید، آماری از دارندگان iOS و اندروید به اطلاع شما برسانیم:
آماری که ارائه شده است، متعلق به ماه اوت سال 2015 ( یعنی انتهای ماه گذشته ) می باشد. هر چند در این بررسی سیستم عامل های مختلفی ارائه شده است اما تمرکز آرتا برای جهت دهی به بازاریابان، تنها روی دو پلتفرم اندروید وiOS است. در عین حال به آمار زیر دقت کنید.
هم اکنون 82 درصد از کاربران کل دنیا، دارای گوشی ها و تبلت های اندرویدی هستند که البته نسبت به آمار سال پیش، تقریبا 2 درصد کاهش داشته است. در عین حال پلتفرم iOS نسبت به سال گذشته با 2 درصد پیشرفت، 13 درصد از کاربران را درگیر کرده است.
همچنین طبق آماری که در سال 2013 منتشر شد، 34 درصد از کاربران ios در رده ی سنی 25 تا 34 سال قرار دارند. همچنین 43 درصد از کاربران اندروید در رده ی سنی 18 تا 24 سال قرار دارند.
وقتی که پای کسب و کار به میان می اید، اپل در رده ای بالاتر از بلک بری و ویندوز فون قرار دارد، اما اندروید همچنان در این امر پیشتاز است. یکی از مزایای اندروید این است که به عنوان سیستم عاملی در نظر گرفته شده که روی بسیاری از سیستم ها و برند های مختلف اجرا شده است. به همین دلیل توانسته گروه بیشتری را به خود اختصاص دهد. از طرفی سیاست هایی هم که اپل دارد، موجب شده که کاربرانش را به خود وفادار تر کند. این که کاربران ios نسبت به سال گذشته تا کنون بیش از 2 درصد افزایش یافته اند خبر خوبی برای کسانی است که برای فروشگاه اینترنتی خود، اپلیکیشن فروشگاهی iOS ایجاد کرده اند. اما کماکان تعداد کاربران اندروید بسیار بیش تر از سایر پلتفرم هاست.
با توجه به اینکه، بیشتر کاربران ایرانی نیز از اندروید استفاده می کنند، و هنوز چنان که باید، به دلیل محدودیت ها، سیستم های اپلی بین کاربران مرسوم نشده اند، به نظر می رسد که بازاریابان باید بیش تر روی پلتفرم اندروید برنامه ریزی داشته باشند. اما فراموش نکنید که ضریب نفوذ محصولات اپل در ایران نیز نسبت به سال های اخیر افزایش داشته است، بنابراین یک بازاریاب آگاه باید آینده نگری کرده و استراتژی بازاریابی خود را بر اساس پیش بینی های منطقی، ارتقا دهد، از این جهت توصیه می شود، که به هر دو نسخه اپلیکیشن اندروید و io فکر کنید. اما اگر به دلیل محدودیت ها در حال حاضر توانالیی این را دارید که صرفا روی یک پلتفرم کار کنید، قاعدتا اندروید جوابگو تر است.
نکته مهم دیگر در مورد اهداف OS ها در مورد تجارت الکترونیکی است. برای مثال، گوگل سیستم عامل خود را به گونه ای بهینه کرده است که بتوان از طریق آن تبلیغات زیادی به فروش رساند، بنابراین بازاریابان می توانند از این فرصت به خوبی استفاده کنند اما iOS به دنبال راه کارهایی بوده که کاربر و مشتری را به خرید بیشتر سوق دهد. به طور کلی کسب و کارهایی که به دنبال یک فضای تبلیغاتی عالی هستند و به دنبال برند شدن هستند، می توانند از اندروید بیشترین استفاده را ببرند، هر چند گام های اخیر iOS در جذب و نگهداری مشتری ها چشم گیر بوده است.
آمار مهمی که در مورد iOS در آمریکا به گوش می رسد این است که تعداد دانلود اپلیکیشن iOS در آمریکا کمتر از دانلود اپلیکیشن های اندرویدی بوده اما میزان در آمد زایی صاحبین اپلیکیشن ها و تعداد خرید ها از طریق اپلیکیشن های فروشگاهی iOS بسیار بیشتر از میزان خرید ها توسط اپلیکیشن های فروشگاهی اندرویدی بوده است که البته باید به این موضوع به طور منطقه ای نگاه کرد.
از جدول بالا چگونه برای بهینه سازی بازاریابی خود استفاده کنیم:
یکی از مهم ترین اقدامات در طراحی بازاریابی اینترنتی و موبایل مارکتینگ این است که بازاریابان، در مورد جامعه هدف خود، و مشتریان اطلاعات کامل داشته باشند، برای مثال هر فروشگاه باید بداند، که بیشتر خریداران آن ها را خانم ها تشکیل می دهند یا آقایان، یا اینکه، بتوان درصدی تقریبا از تعداد کاربران در سنین مختلف کسب کرد. برای این منظور ابزارهای زیادی وجود دارد که الکسا نیز یکی از بهترین های آن هاست. وقتی که شما بدانید کاربرانتان در چه بازه ی سنی قرار دارند می توانید با توجه به آمار بالا بهترین پلتفرم ها را انتخاب کنید. برای مثال اگر مشتری های شما در بازه ی سنی 18 تا 24 سال هستند، بهتر است که از پلتفرم اندروید برای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی و موبایل مارکتینگ خود استفاده کنید. با کسب آمارهای بیشتری در مورد کاربران اندروید و iOS می توانید گروه خود را بهتر بهینه کنید.
البته استفاده از هر پلتفرم برای بازاریابان، مزایا و معایبی دارد که می توانند با بررسی های بیشتر، در کنار تجربه ی استفاده از پلتفرم ها، شناخت بیشتری روی سیستم عامل ها پیدا کرده و از تجربیات در جهت بهینه کردن بازاریابی موبایلی خود استفاده کنند
لایـــو گالری به عنوان اولین فروشگاه ساز در ایران ساده ترین راه ، کم هزینه ترین و سریعترین روش برای ساخت و مدیریت همزمان وب سایت فروشگاهی و اپلیکیشن اختصاصی گالری محصولات فروشگاه شما، تحت پلتفرم های مختلف موبایلی است
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید