شاید شما در حال راه اندازی تجارت جدید الکترونیکی خود باشید و در حال گرفتن تست از کارمندانی هستید که فکر می کنید می توانند شما را به اهدافتان برسانند. به یمن وجود اینترنت، واژه ی Telecommuting یا teleworking مدت هاست در شرکت ها رواج یافته است. در واقع این واژه ها برای زمانی بکار گرفته می شود که یک فرد به صورت دورکاری، در حال سرویس دهی به موسسه یا شرکتی است. البته این روش از کار کردن که مدت هاست رواج یافته، دارای مزایا و معایبی است که باید بر اساس استراتژی های شرکت، مورد بررسی قرار بگیرد، تا بتوان نسبت به بکار گیری ان بهترین تصمیم را گرفت
ما در این مقاله به بررسی مزایا و معایب دورکاری برای تجارت الکترونیک می پردازیم
بیایید مثبت شروع کنیم! بنابراین ازمزایا شروع می کنیم
مزایا و جوانب مثبت استخدام کارمند برای دورکاری:
مزیت: استخدام افراد با مجموعه مهارت های منحصر به فرد زمانی به راحتی صورت می گیرد که شما محدودیت های جغرافیایی را در نظر نگیرید. فراموش نکنید که همه افراد توانایی زندگی کردن در مکانی که شما مد نظر دارید را ندارند. بنابراین اگر اصرار بر استخدام به صورت حضوری دارید، ممکن است نتوانید استعداد های خاصی را که می خواهید در اختیار داشته باشید
حفظ استعداد: بکار گیری نیروی فنی و متخصص به طور دورکاری، می تواند از رفت و آمد های اضافی کاسته و به تبع آن، استرس ها و چالش های احتمالی افراد را کم تر کند. در این صورت فرد می تواند با توانایی و انگیزه ی بیشتری به فعالیت های خود بپردازد.
تکنولوژی و سهولت تماس: وجود امکانات جدید نظیر مسنجرها، اسکایپ و .. همه موجب شده اند که بتوان به راحتی با افراد با کمترین هزینه تماس برقرار کرد.
صرفه جویی در هزینه ها: عموما استخدام به صورت دورکاری، موجب می شود که هزینه های جابجایی از حقوق فرد کم شود، بنابراین، این مدل از استخدام می تواند در هزینه ها بکاهد. اگر گروهی به طور تمام و کمال به طور دورکاری در حال فعالیت هستند، نیازی به خرید و یا اجاره ی دفتر کاری ندارند و این نیز خود نوعی صرفه جویی به حساب می آید.
معایب و جوانب منفی دورکاری :
ریسک در استخدام: کارمندی که در خانه کار می کند، باید دارای انگیزه ی بالایی باشد که بتواند خود را از تفریحات جانبی باز دارد و به فعالیت کاری مشغول شود. در واقع استخدام و گزینش این گونه افراد بسیار سخت است چرا که باید در مصاحبه ها، تمام ویژگی های این افراد را مورد بررسی قرار داد. عموما ساختار منزل به گونه ای است که کمتر فرد می تواند در ضمن آن به فعالیت کاری مشغول شود.
افزایش فشار بر مدیران: مدیرانی که به صورت حضوری و غیر حضوری، به استخدام افراد اقدام می کنند در واقع فشار مدیریت افراد که در منزل نیز کار می کنند بر عهده دارند. بنابراین چنین رئیسی می بایست دارای قوه ی درک بالا، تحمل بالا، خودآگاهی و ارتباطات عمیق با کارمندان باشد تا بتواند بر آنان اشراف پیدا کند.
جنبه ی منفی تکنولوژی برای تماس: هر چند در بخش قبل از جنبه ی مفید تکنولوژی صحبت به میان آمد اما باید بدانید که هیچ گاه یک ارتباط مجازی نمی تواند جایگزین یک ارتباط متقابل شود.
نظارت اضافی: زمانی که کارمندان به طور دورکاری فعالیت می کنند، تمام جوانب امور را نمی بینند، و ممکن است قدرت سوال کردن نیز نداشته باشند، بنابراین ممکن است به اشتباه بیفتند یا اینکه ضربه ای به شرکت و سازمان وارد کنند.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید