در دنیای مدرن کنونی، خرید و خریدکردن روز به روز برای مردم اهمیت بیشتری پیدا کرده است اما روند زندگی های پر مشغله موجب شده است که مردم نتوانند چنان که باید، در خرید کردن موفق باشند. در واقع مردم با کمبود زمان برای خرید های خود روبرو هستند و این مشکلی است که آنان را به سمت خرید های آسان و سریع سوق داده است. مردم دوست دارند با توجه به کمبود وقت و مشغله هایی که دارند، بتوانند خرید هایشان را در نهایت کیفیت به انجام رسانند. اما اگر پای صحبت همین مردم بنشینید، دغدغه های خرید هایشان را برایتان بازگو می کنند. از جمله این دغدغه ها این است که خریداران با مراجعه به مراکز خرید، بسیاری از اقلامی که قصد خریداری دارند را فراموش می کنند. یا اینکه، وقتی به مسافرت می روند، محل دقیق خرید ما یحتاج خود را نمی دانند. حتی بسیاری از خریداران از این شاکی اند که با صرف زمان زیاد برای دیدن فروشگاه ها نمی توانند محصول مورد نظر خود را پیدا کنند.
یکی از راه هایی که می تواند از دغدغه های ذکر شده بکاهد، استفاده از موبایل برای شروع و تکمیل پروسه ی خرید است. در واقع یک اپلیکیشن فروشگاهی می تواند به طور کامل، این مشکل ها را حل کند. اپلیکیشن های فروشگاهی در واقع شعبه های مجازی از فروشگاه ها هستند که می تواند تمام امکانات یک فروشگاه واقعی را در موبایل کاربران پیاده سازی کند.
یک کاربر می تواند در فروشگاه موبایلی تمام اقلام فروشگاه را ببیند، آن ها را در لیست مورد علاقه خود قرار دهد و حتی در هر جا که باشد خرید خود را انجام دهد.
مقدمه:
Shopping-Eye تکنولوژی نو و جدیدی است که به کاربران و خریدارانی که به دنبال خریدی سریع و راحت هستند سرویس دهی می کند. این راه حل مبتنی بر فناوری اطلاعات توانسته دنیای خرید و فروش را کاملا تغییر دهد. با استفاده از تکنولوژی Shopping-Eye افراد می توانند موجودی های فروشگاه ها را در گوشی خود مشاهده کنند، از سرویس های تخفیفی و حمایتی برای مشتریان مطلع شوند همچنین خرید هایشان را نجام دهند.
در آخرین نظر سنجی که از مردم سریلانکا صورت گرفته است، محققان به این نتیجه رسیده اند که از میان تمام خریداران سریلانکایی، حدود 23 درصد از آنان از خدمات فروشندگان ناراضی هستند. همچنین 42 درصد از این کاربران اعلام داشته اند که خرید های خود را در هنگام مراجعه به مراکز خرید فراموش می کنند. در این میان 81 درصد از افراد از راه حل مبتنی بر فناوری اطلاعات و گوشی های هوشمند برای خرید استقبال کرده اند.
با توجه به این جمعیت گسترده که از خرید بر پایه ی موبایل استقبال کرده اند لازم، است که توسعه ی اپلیکیشن فروشگاهی بیش از پیش مد نظر قرار بگیرد. به منظور این توسعه، لزوم همکاری بسیاری از حوزه ها و دانش ها و پس زمینه های فنی، احساس می شود به طوری که بتوان این پروژه ی تحقیقاتی، را پیش برد.
این پروزه ی تحقیقاتی شامل یک اپلیکیشن موبایل فروشگاهی است که برای پلتفرم اندروید ساخته شده است، که با یک ماژول سمت سرور، و پایگاه داده، موجب ارتباط ، مدیر فروشگاه و مشتری، می شود. هر دو این ماژول ها از طریق خدمات وب، ارتباط برقرار می کنند. در این پروژه، برای تعیین موقعیت عمودی و افقی کاربر از بلوتوث استفاده شده است.
Shopping-Eye در واقع روشی است که طی آن با استفاده از تگ های فروشگاه ها، به کمک دوربین گوشی ، و نرم افزار مورد نظر، کاربر از محصولات و امکانات فروشگاه ها اطلاع پیدا می کند. اهداف این پروژه به صورت زیر است:
مدیریت وفاداری مشتری ( استفاده از کارت هدیه مجازی به جای کارت های پلاستیکی )
در فرآیند خرید بر اساس اپلیکیشن موبایلی، کاربری که اقدام به خرید می کند، دارای امتیازی است که می تواند از این امتیاز، در خرید های بعدی خود بهره مند شود. از جمله این امتیازها می توان به کارت های تخفیفی اشاره داشت که موجب وفاداری بیشتر مشتری می شود. هر چه تعداد خرید ها بیشتر، تعداد و ارزش امتیازها نیز بیشتر می شود.
مشاهده ی موجودی فروشگاه در یک زمان
یک مشتری می تواند با استفاده از این نرم افزار، به تمام دسته ها و اقلام فروشگاه دسترسی داشته باشد و موجودی ها را چک کند. حتی می تواند با سرویس های وفاداری مشتری، تبلیغات و ... آشنا شود و در نهایت در مورد خرید تصمیم بگیرد.
اطلاع از آخرین رویدادها در فروشگاه موبایلی
مشتری با استفاده از وای فای این امکان را دارد که بتواند در فروشگاه موبایلی وارد شده و بتواند تمام اقلام و موجودی ها را مشاهده کند. می تواند از این طریق آخرین خرید ها را مشاهده کند همچنین، می تواند تبلیغات و محل فروشگاه ها و ... را مورد بررسی قرار دهد.
استفاده از تگ QR برای اطلاعات بیشتر
مشتریان دوست دارند اطلاعات اضافی در مورد محصولات داشته باشند. استفاده از تگ QR یکی از این راه هاست در واقع شما با استفاده از این تگ ها برای محصولات می توانید اطلاعات اضافی در مورد محصولات یا محصولات مشابه به کاربران بدهید. مردم از طریق ایمیل می توانند جزییات محصولات را برای یکدیگر ارسال کنند. علاوه بر این، ممکن است فردی برای دیگری از این طریق اقدام به خرید کند که این می تواند بر رضایت فرد ثانوی بیفزاید.
کمک به مشتریان برای پیدا کردن قیمت مناسب محصولات
مشتری ها می توانند در فروشگاه های مخلتف قیمت های محصولات را مشاهده و آن ها را با هم مقایسه کنند. این مقایسه ها برای فرد امکان پیدا کردن و خرید محصولات با قیمت عادلانه را فراهم می کند
تشخیص و ارائه ی پیشنهادات، مرتبط محصولات برای طبقه خاصی از محصولات
می توان برای هر دسته ی خاص، به طور جداگانه، هنگامی که فرد در حال مطالعه و مرور محصولات است، پیشنهادات جداگانه ای ارائه داد. در مدل Shopping-Eye وقتی فرد در حال دیدن فروشگاه های مختلف است ( به طور واقعی ) می توان به محض نزدیک شدن به هر فروشگاه، پیشنهادات ویژه ی هر کدام را روی نمایشگر گوشی خود مشاهده کند.
امکان مدیریت کامل برای صاحبین فروشگاه ها
صاحبان فروشگاه ها در چنین سرویس هایی دارای امکاناتی هستند که می توانند فروشگاه مجازی خودرا کاملا کنترل کنند، به محصولات اقلامی جدید را اضافه کنند و پیشنهادات خود را بهینه سازی کنند.
بررسی های تکمیلی
بعد از اینکه تحقیقات به مرحله ی قابل قبولی رسید، محققان تصمیم گرفتند که به مطالعه ی برخی سرویس ها و سیستم های مرتبط بپردازند. برای این موضوع ابتدا از مجلات Fashion Bug و ODEL Magazine در بازار محلی سریلانکا، شروع کردند. به منظور مطالعه ی بازار جهانی نیز روی مراکز خرید Eggert، MMM Shoping Lovers و Shopzy بررسی هایی انجام دادند. با توجه به این بررسی ها، افراد توانستند مشکلات و مسائل مربوطه به این پروژه را تا حدودی واکشی کنند تا در تحقیقات بعدی در صدد حل آن بر آیند.
متدلوژی و روش کار Shopping Eye
پروژه ی Shopping Eye آغاز شد، Shopping Eye در واقع دارای سه جز است که به صورت زیر تعریف می شوند:
وب سایت، نرم افزارهای موبایل، سرویس کنترل موجودی
افرادی که با این سه جز در ارتباطند شامل، مدیران، خریداران و صاحبین فروشگاه ها می شوند. این تصویر تعامل بین سه کاربر نهایی را نشان می دهد، که در واقع در آن، از خدمات وب برای حفظ قابلیت اطمینان داده ها ، استفاده شده است.
وب سایت
وب سایت فروشگاهی که به منظور ایجاد و تکمیل برنامه Shopping Eye باید طراحی می شد، در واقع اولین مرحله از این پروژه بود، که بر اساس ASP.NET و SQL طراحی شد. در این مرحله، داده ها به طور اتوماتیک و به صورت پارامتر، از طریق رابط ها دریافت و در پایگاه داده ذخیره می شد.
در این ساختار از ناوبری، برای شناسایی موقعیت ها استفاده شد. در همین راستا بود که با استفاده از قابلیت های ASP.NET ، کارت های وفادارای و سرویس های حمایتی مشتری برای وفاداری آنها ایجاد شد. در همان زمان، یک سرویس جداگانه برای مدیریت فروشگاه ایجاد شد که در آن صاحب فروشگاه می توانست مدیریت موجودی ها و سفارشات و تراکنش ها را در اختیار داشته باشد. از همین طریق مدیر فروشگاه یا پاساژ، می توانست برای کاربران خاص یا به طور کلی و عمومی، تخفیفات و کارت های وفاداری ویژه ای ایجاد کند.
نرم افزار تلفن همراه
به محض اینکه، پیاده سازی های سمت سرور به پایان رسید، فعالیت ها برای طراحی نسخه ی تلفن همراه شروع شد. برنامه های مدون برای طراحی اپلیکیشن موبایلی، بر اساس سه ماژول صورت گرفت که اولین ماژول شامل موقعیت موبایل و شناسایی زاویه توسط تکنولوژی beacon بود. Beacon دستگاه و وسیله ای است که برای جلب توجه به مکانی خاص مورد استفاده قرار می گیرد. به بیان رسا تر، Beacon یک انتقال بلوتوثی است ، و یک انتقال Beacon نیز به منظور، تشخیص پیمایش داخلی (ناوبری داخلی ( بکار می رود.
همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید، بیکون، به شیوه ی مثلثی در سه نقطه B1، B2و B3 قابل مشاهده است. در این مدل، برای تشخیص موقعیت کاربر، از الگوریتم هران استفاده می شود. طبق این الگوریتم، می توان فهمید که آیا کاربر در منطقه ی بیکون قرار دارد یا نه.
بعد از اینکه موقعیت شناسی از طریق بیکون صورت گرفت، ارزش RSSI به نمایشگر موبایل منتقل می شود. با بازیابی مکان فرد، موقعیت وی، به صورت نقشه دو بعدی نمایش می دهند. زمانی که موقعیت کاربر پیدا شد، وارد مرحله ی شناسایی زاویه و جهت موبایل می شوند. بدین طریق با استفاده از سنسورهای داخلی گوشی و زاویه ی عمودی و افقی گوشی ها می توانند زاویه ی گوشی را تشخیص دهند. از آنجا که برای ارسال اطلاعات فروشگاه نیاز است که زاویه ی دوربین دقیق باشد، بنابراین به کاربر اطلاع داده م شود که گوشی خود را عمودی بگیرد. با این کار بسیاری از اطلاعات فروشگاه به صورت خودکار برای کاربر نمایش داده می شود.
جهت تلفن از طریق موقعیت سنج جغرفیاایی و قطب نما تشخیص داده می شود. برای اینکه ارتباط تلفن با بیکون ایجاد شود، باید بلوتوث گوشی فعال باشد. در قسمت دوم هم کاربر باید از طریق اپلیکیشن موبایل، و دوربین آن، به شناسایی موجودی ها و اطلاعات لازم در فروشگاه بپردازد.
در تصویر بالا موقعیت موبایل و زوایای مربوطه و البته ارسال اطلاعات فروشگاه ها به موبایل نمایش داده شده است.
در آخرین مرحله، اپلیکیشن به وسیله ی ورودی های ثانویه ارتقا پیدا می کند و توسعه می یابد، و اشیا و اجناس فروشگاه در سمت راست نمایشگر نمایش داده می شوند. در این مرحله برنامه ویژگی هایی برای پردازش تصویر مجازی دارد که می توان از این طریق اطلاعات فروشگاه ها را مانیتور کرد.
سیستم کنترل موجودی
از سیستم کنترل موجودی به بیان ساده، برای افزودن تعداد زیاد داده ها و اقلام در دیتابیس استفاده می شود. این اطلاعات بر اساس برنامه نویسی و وب سرویس، بر روی وب سایت یعنی چیزی که مشتری و کاربر می بیند نمایش داده می شود.
نتایج این بحث:
در این بحث در واقع به شناسایی موقعیت ها توسط بیکون ها صحبت شد که نوع پرورش یافته ی بیکونی که مطرح شد فناوری I iBeacon است. iBeacon با استفاده از فناوری هایی مثل RFID و WIFI به طور بسیار گیرا تر و موثر تری نسبت به روش اولیه می تواند در موقعیت سنجی به کاربران کمک کند.
در این روش از نقشه دو بعدی و موقعیت سه بعدی برای شناسایی استفاده می شود. این ویژگی ها در داخل تلفن همراه بر اساس HTML5 در لایه های مختلف، تعیین می شوند. دولایه ی اولیه و اصلی برای ایجاد نقشه مجازی توسط موقعیت ها استفاده می شود که می تواند ظرف یک ثانیه این نقشه را ایجاد کنند ( حدود 100 کیلوبایت)
هر چند این کار با موفقیت صورت گرفت اما اتحاد برنامه ها برای ارائه ی تحت وب این امکانات، کمی پیچیده تر از حالت مرسوم و سنتی آن است.
برای شناسایی موقعیت فروشگاه ها، در واقع محققان تصمیم گرفتند، موقعیت گوشی، زاویه دوربین و فرستنده های فروشگاه ها را به عنوان ورودی به طور اتوماتیک، برنامه ریزی کنند
از آنجا که از الگوریتم برای پردازش تصاویر استفاده می شد، در این صورت وجود فاصله کیفیت دوربین و موانع بین دوربین و ... مهم نبود. از طرفی کیفیت کار با الگوریتم ها بسیار بهتر و کارا تر بود چرا که با هزینه های نزدیک به صفر نسبت به مدل استفاده از LED و RFID های مادون قرمز، می توان به طور دقیق تر اطلاعات را رد و بدل کرد.
حتی بدون پردازش تصویر، این الگوریتم قادر به پردازش فروشگاه های مقابل کاربر بود به طوری که عملکردی دقیقا برابر با چشم انسان هنگام نظاره ی فروشگاه ها داشت. در واقع نمایش فروشگاه های دور دست فضای کمتری را در پانل دوربین اشغال میکرد اما برای مکان های نزدیک، پانل بزرگتری را درگیر می کرد. این ها همه بر اساس قوانین فیزیکی و رفتار پرتوهای نور، ایجاد شده بود. در همین راستا بود که محققان دریافتند، دقت الگوریتم به اندازه ی مربع ها و مساحت آن ها بستگی دارد، که بدین صورت فضاهای بزرگ به مربع های کوچکتر تقسیم می شود به طوری که نتایج دقیق تری ارائه می دهد.
بعد از این مراحل تگ های هر فروشگاه در پانل دوربین با کمک اندروید توسعه پیدا می کند و از طریق خدمات وب و دیگر امکانات، اطلاعات روی دستگاه نمایش داده می شود. تمام این موارد برای امتحان و تست برای یک ساختمان به عنوان فروشگاه فرضی انجام شد، و بیکون، برای جلوگیری از تداخل در بالای سقف قرار داده شد.
بر این اساس در تست مروبطه که با استفاده از android OS 4.3 صورت گرفت، تمام امکانات نظیر، ارسال نوتیفی از طریق موقعیت فروشگاه و کاربر، یادآوری لیست محبوب ها، ارائه ی تخفیف های ویژه، همچنین ارائه ی کارت ها و کوپن های حمایتی، همچنین لیست محصولات و ... همه با موفقیت انجام شد.
نتیجه ی موفقیت آمیز این تحقیقات موجب شد که بتوان از آن برای خریداران، صاحبین فروشگاه ها و پاساز ها، برای توسعه خدمات فروشگاهی استفاده شود.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید