دلایل بسیار زیادی وجود دارد که می تواند شما را به نوشتن یک طرح کسب و کار یا همان بیزنس پلن متقاعد کند. این طرح فقط برای تامین مالی اولیه؛ متقاعد کردن سرمایه گذار و یا گسترش کسب و کار نیست. یک طرح کسب و کار می تواند در شفاف سازی استراتژی؛ شناسایی موانع بالقوه؛ تصمیم گیری درباره اینکه چه منابعی در آینده مورد نیاز است و ارزیابی قابلیت کارکرد ایده ی شما قبل از اجرا؛ به شما کمک کند.
این مقاله برای چه کسانی مناسب است؟
- افرادی که قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی و شروع فعالیت تجارت الکترونیک دارند.
- صاحبان فروشگاه های اینترنتی و مدیرانی که می خواهند کسب و کار خود را رونق و گسترش دهند.
- افرادی که می خواهند سرمایه گذار جذب کنند.
- مدیرانی که می خواهند برنامه ی صحیح بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ خود را بازطراحی کنند.
- افرادی که به دنبال پلن مالی و یک سیستم حسابداری آنلاین هستند.
با توجه به اهمیت بالای طرح کسب و کار این مقاله به صورت کامل و گام به گام شما را برای یک طراحی اصولی و حرفه ای آماده می کند. این آموزش کامل ترین آموزش رایگان در بین سایت های فارسی زبان است بنابراین تمامی مراحل را با دقت دنبال کنید. به هر دلیلی که طرح کسب و کار را می نویسید، به شما حس انجام تکلیف دست میدهد. زمانی که یک کسب و کار را شروع می کنید؛ لیست بسیاری از کارها را در مقابل خود میبینید؛ از کارهایی که سریعا باید انجام شود، مانند عکاسی از محصولات و ورود آنها به سیستم تا راه اندازی کمپین های دیجیتال مارکتینگ.
همه ی کسب و کارها با یک بیزنس پلن رسمی آغاز نمی شوند ولی بسیاری از بنیاگذاران این فرصت را ارزشمند می شمارند و زمانی را برای تحقیق درباره ایده ها و بررسی بازاری که می خواهند به آن وارد شوند، صرف می کنند و حوزه ی کسب و کار و استراتژیِ پشت تاکتیک رقبا را درمی یابند.
طرح کسب و کار (business plan) چیست؟
طرح کسب و کار یک سند است که کسب و کار؛ محصولات و خدمات آن؛ نحوه ی بدست آوردن پول، رهبری و مدیریت کارکنان؛ تامین مالی؛ مدل عملیاتی و بسیاری دیگر از جزئیات ضروری را توصیف می کند.
چرا یک طرح کسب و کار بنویسیم؟
سرمایه گذاران اغلب با توجه به طرح کسب و کار و ارزیابی امکان پذیری آن؛ سرمایه گذاری می کنند به همین دلیل است که اغلب طرح کسب و کار با گرفتن وام همراه است. اما دلایل قانع کننده ی دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد حتی اگر به بودجه نیز نیازی ندارید ولی طرح کسب و کار یا همان بیزنس پلن می تواند به شما کمک کند.
برنامه ریزی . نوشتن طرح کسب و کار یک راهکار فوق العاده ارزشمند در شفاف سازی ایده هاست و می تواند در درک حوزه ی کسب و کار، میزان زمان؛ پول و منابع لازم برای شروع به شما کمک کند.
ارزیابی ایده ها . اگر چندین ایده در ذهن خود دارید؛ یک طرح کسب و کار می تواند به شما کمک کند تا بتوانید تصمیم بگیرید که زمان و انرژی خود را بر روی چه ایده ای متمرکز کنید تا به موفقیت برسید.
تحقیق. برای نوشتن یک طرح کسب و کار، شما می بایست مشتریان ایده ال و رقبای خود را ارزیابی کنید. این اطلاعاتی است که می تواند به شما در تصمیم گیری های استراتژیکی کمک بیشتری کند.
استخدام. طرح کسب و کار یکی از ساده ترین راهها برای بیان دیدگاه شما نسبت به استخدام بالقوه افراد جدید است و بویژه اگر در ابتدای راه هستید، می تواند به ایجاد اطمینان در این سرمایه گذاری کمک کند.
شراکت . اگر شما قصد دارید تا با دیگر شرکت ها شراکت کنید، داشتن یک دیدگاه کلی و شفاف از چشم انداز؛ مخاطبان و استراتژی های روبه رشد شما به آنها در تصمیم گیری بهتر کند می کند بویژه اگر سرعت رشد آنها در مسیر بیشتر از شماست.
رقابت. رقابت های زیادی برای طرح کسب و کار وجود دارد که با ارائه جوایز، کمک هزینه و سرمایه گذاری همراه است. برای اطلاع از این مسابقات می توانید عبارت " مسابقه طرح کسب و کار" را در گوگل جستجو نمایید.
اگر شما به دنبال یک روش ساختیافته برای افکار و ایده های خود و افرادی که بتوانند تاثیر زیادی بر کسب و کار شما داشته باشند؛ هستید، طرح کسب و کار بهترین نقطه برای شروع است.
چگونه یک طرح تجاری بنویسیم؟
چندین نکته ی کلیدی وجود دارد که می توانید با به خاطر سپردن آنها؛ یک طرح کسب و کار موفق بنویسید.
- مخاطبان خود را بشناسید. زمانی که بدانید پلن خود را برای چه کسانی پیاده سازی می کنید – حتی اگر آن را برای خودتان می نویسید تا ایده های خود را شفاف تر کنید- می توانید زبان و سطح جزئیات مورد نیاز را در کل پلن حفظ کنید. این کار باعث می شود تا مطمئن شوید اطلاعات مرتبط را استفاده می کنید و قسمت هایی که تاثیرگذار نیستند را حذف می کنید.
- یک هدف روشن داشته باشید. اگر هدف شما تامین بودجه است باید انرژی بیشتری صرف کنید و پلن دقیق تری تحویل دهید در مقایسه با زمانی که برای خود یا تیم تان؛ برنامه ای را تنظیم می کنید.
- در پژوهش و تحقیق زمان صرف کنید. عمده ی بخش های پلن را ایده ها و چشم اندازهای شما تشکیل می دهد. اما بخش حیاتی از اطلاعات را می بایست از طریق جستجو و تحقیق از منابع مستقل استخراج کنید. اینجا جایی است که می توانید برای درک اینکه به چه کسانی می خواهید محصولاتتان را عرضه کنید، زمان صرف کنید. همچنین برای اینکه بدانید آیا تقاضا برای محصولات شما وجود دارد و یا اینکه چه کسی محصولات یا خدمات مشابهی را عرضه می کند، زمان بگذارید.
- پلن خود را کوتاه و خوانا بنویسید. مهم نیست که برای چه کسی آن را می نویسید؛ این پلن باید کوتاه و قابل درک باشد. (به طور کلی نباید بیش از 15-20 صفحه باشد). اگر داکیومنت های بیشتری دارید و تصور می کنید که برای مخاطبان و اهداف تان ارزشمند است؛ آنها را به صورت پیوست به پلن خود ضمیمه کنید.
- سبک و لحن نوشتاری خود را در تمام پلن حفظ کنید. بهترین کار این است که فقط یک نفر طرح کسب و کار را بنویسد و یا اینکه قبل از ارسال زمان کافی برای ویراستاری و ویرایش آن وجود داشته باشد.
چگونه طرح کلی کسب و کار را ایجاد کنیم؟
مطالب کم و پراکنده معمولا از یک صفحه ی خالی ترسناک تر هستند. طرح کسب و کار خود را با یک ساختار کلی آغاز کنید و سپس در مراحل بعدی جزئیات کلیدی مورد نظر خود را به آن اضافه کنید.
از آنجایی که طرح اولیه یکی از مهمترین گام ها در فرایند نوشتن طرح کسب و کار بشمار می آید؛ ما برای شروع در اینجا یک نمای سطح بالا و کلی ارائه داده ایم که می توانید برای نوشتن طرح کسب و کار آنها را در نظر داشته باشید. در واقع طرح تجاری شما باید شامل سرفصل های زیر باشد.
طرح کلی طرح کسب و کار:
- خلاصه اجرایی
- نمای کلی شرکت
- تحلیل بازار
- محصولات و خدمات
- برنامه بازاریابی
- تدارکات (لجستیک) و برنامه های عملیاتی
- پلن مالی
شما می توانید از تمپلیت های آماده کسب و کار استفاده کنید و یک پلن ساختارمند تهیه نمایید.
اگر هنوز فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی نکرده اید، پیشنهاد ویژه ای برای شما داریم. |
هر طرح کسب و کار شامل چه چیزهایی می شود
حال که کلیات کار را می دانید زمان آن رسیده است تا از جزئیات هر بخش مطلع شوید. ما در اینجا هر بخش را به طور مجزا توضیح می دهیم تا بتوانید به صورت گام به گام آن را تدوین نمایید.
خلاصه اجرایی
یک خلاصه ی اجرایی خوب یکی از مهمترین بخش هایی است که در پلن خود می بایست قید کنید . این بخش را پس از نوشتن آخرین بخش از طرح کسب و کار بنویسید. در واقع باید چکیده ای از کل طرح را در این بخش بگنجانید.
هدف از نوشتن این بخش این است که خلاصه ای از یک نمای کلی سطح بالا برای شرکت خود بنویسید تا نظر خوانندگان (مانند سرمایه گذاران بالقوه) را جلب نموده و آنها را به خواندن کل صفحات طرح کسب و کار ترغیب کند. برای تاکید باید بگوییم که این بخش فقط چکیده و خلاصه ی نکات برجسته ی طرح کسب و کار شماست. البته اگر این طرح را برای خودتان می نویسید می توانید از نوشتن این بخش چشم پوشی کنید ولی می توانید برای تمرین هم که شده ، این بخش را به طرح خود اضافه نمایید.
چکیده نباید از یک صفحه بیشتر شود. مسلما قرار دادن این حجم از اطلاعات مفید در این محدودیت فضایی کمی استرس زا است. اما غیرممکن نیست. در ادامه مواردی که باید در چکیده ی طرح خود قید کنید؛ ذکر شده است:
- تصویرکلی از کسب و کار. کسب و کار شما چه کاری انجام می دهد؟
- اهداف و دیدگاه های تجاری. کسب و کار شما می خواهد چه کاری انجام دهد؟
- توصیف محصولات و تفاوت آنها. شما چه چیزی ارائه می دهید و تفاوت آن با سایرین چیست؟
- بازارهدف. شما قصد دارید محصولات خود را به چه کسانی بفروشید؟
- پلن بازاریابی. شما برای به دست آوردن مشتریان خود چه برنامه ای دارید؟
- وضعیت فعلی مالی. شما در حال حاضر چگونه کسب درآمد می کنید؟
- وضعیت مالی پیش بینی شده. شما پیش بینی می کنید در آینده چه مقدار درآمد کسب کنید؟
- تقاضا . چه مقدار پول برای راه اندازی کسب و کار خود نیاز دارید؟
- تیم. چه کسانی در این کسب و کار دخیل هستند؟
نمای کلی شرکت
این بخش از طرح کسب و کار شما باید دو سوال اساسی را پاسخگو باشد: شما چه کسی هستید؛ و برنامه شما چیست؟ پاسخ به این دو سوال مقدمه ای بر کسب و کار شما خواهد بود. شما چرا متفاوت هستید (مزیت رقابتی شما چیست)، قصد انجام چه کاری دارید و چرا شما ارزش سرمایه گذاری دارید، سوالات مهمی هستند که باید در این بخش به آنها پاسخ دهید.
حتی اگر این پلن را برای خودتان می نویسید، روشن کردن این جزئیات نوعی تمرین مفید محسوب می شود. این بخش فرصتی است تا جنبه های نامشهود کسب و کار مانند اصول، آرمان ها و فلسفه های فرهنگی را درک کنید.
در اینجا برخی از اجزایی که باید در نمای کلی شرکت در نظر داشته باشید؛ قید شده است:
- ساختار کسب و کار شما (آیا شما یک شرکت سهامی عام ،شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت نسبی، و یا یک شرکت تضامنی هستید؟)
- ماهیت کسب و کار شما (شما چه محصولاتی را به فروش می رسانید؟)
- صنعت شما
- سند چشم انداز، رسالت و ارزش های کسب و کار شما
- اطلاعات زمینه ای از کسب و کار شما و تاریخچه ی آن
- اهداف کسب و کار، چه بلند مدت و چه کوتاه مدت
- تیم شما؛ شامل پرسنل کلیدی و حقوق آنها
برخی از این نکات حقایق و اطلاعاتی درباره ی شرکت شما هستند اما برخی دیگر نیاز به تفکر و تامل دارند بویژه زمانی که بحث اهداف، ماموریت، رسالت ، چشم انداز و اهداف به میان می آید.
این قسمت جایی است که شما هسته ی اصلی کسب و کار خود را بیان می کنید؛ آنچه که امید به انجام آن دارید مطرح می سازید و انتظارات خود را نیز می گویید.
برای مشخص کردن ارزشهای خود، در مورد همه افرادی که در شرکت شما مسئولیت دارند، از جمله صاحبان کسب و کار، کارمندان، تامین کنندگان، مشتریان و سرمایه گذاران فکر کنید. سپس چگونگی انجام تعامل با هر کدام را در نظر بگیرید. همانطور که یک لیست ایجاد می کنید، ارزش های هسته ای شما باید خود را نشان دهد.
زمانی که شما ارزش های خود را می دانید؛ می توانید بیانیه ماموریت را بنویسید. بیانیه باید به روش قانع کننده ای توضیح دهد که چرا کسب و کار شما وجود دارد و این توضیح نباید بیش از یک جمله باشد.
برای مثال ، رسالت یک فروشگاه ساز می تواند؛ "تجارت را برای همه ساده تر می کنیم" باشد. این دلیلی است که یک فروشگاه ساز با هدف آن فعالیت های خود را انجام می دهد و به اندازه ی کافی شفاف است که نیازی به توضیح بیشتر نباشد.
هنگامی که چشم انداز خود را بدست آوردید چه تاثیری بر کسب و کار شما می گذارد؟
چشم انداز خود را به چالش بکشید: زمانی که به چشم انداز خود رسیدید؛ کسب و کار شما چه تاثیری در جهان می گذارد؟ تاثیر آن را به عنوان یک ادعا مطرح سازید. بیانیه را با عبارت " ما در آینده" شروع کنید و قطعا شروع خوبی خواهید داشت. سند چشم انداز شما بر خلاف بیانیه رسالت می تواند از یک جمله بیشتر باشد اما سعی کنید که بیش از 3 جمله نشود. بهترین چشم اندازها در قالب عباراتی مختصر بیان می شوند.
در نهایت کسب و کار شما باید اهداف بلند مدت و کوتاه مدت داشته باشد. اهداف کوتاه مدت؛ به طور معمول تا سال آینده قابل دستیابی هستند؛ در حالیکه زمان رسیدن به اهداف بلندمدت 5 سال می باشد. اطمینان حاصل نمایید که اهداف شما مشخص، قابل سنجش، قابل دستیابی، واقع بینانه و محدود به زمان هستند.
تحلیل بازار
هیچ اغراقی در آن نیست که بگوییم، بازار می تواند شما را موفق یا ورشکسته کند. بازار مناسب برای محصولات خود را بیابید ؛ بازاری با مشتریان بسیار زیاد که محصولات شما را میفهمند و به آن نیاز دارند. اگر شما بازار خود را اشتباه انتخاب کنید؛ یا بازار مناسب را در زمان اشتباه انتخاب کنید؛ متوجه می شوید که برای فروش هر محصول خود باید مبارزه کنید.
به همین دلیل است که تجزیه و تحلیل بازار بخش کلیدی کسب و کار شماست، حتی اگر طرح کسب و کار را برای خودتان می نویسید و فرد دیگری آن را نمی خواند. این بخش باید شامل یک دیدکلی از میزان برآوردی حجم بازار برای محصولاتتان، تحلیل موقعیت کسب و کارتان در بازار و یک چشم انداز رقابتی باشد. انجام تحقیقات کامل، هم برای متقاعد کردن سرمایه گذاران و هم برای تحقق یافتن فرضیات خود از طریق انجام این طرح، ضروری است.
بازار بالقوه شما چقدر بزرگ است؟
بازار بالقوه برآوردی است که مشخص می کند چند نفر می توانند به صورت بالقوه محصولات شما را خریداری کنند. اگرچه تصور کردن فروش بسیار بالا هیجان انگیز است اما شما باید تا حد امکان بر پایه داده های مستقل مرتبط، حجم بازار بالقوه را صحیح تخمین بزنید.
تحلیل SWOT
تحلیل SWOT به بررسی نقاط قوت(strengths) ، نقاط ضعف(weaknesses) ؛ فرصت ها (opportunities) و تهدیدها (threats) می پردازد. بهترین فرصت برای شرکت شما کدام است؟ شما در چه چیزی خوب عمل نمی کنید؟ چه تغییراتی در بازار یا صنعت می تواند به نفع شما باشد و برای شما تبدیل به فرصت شود؟ آیا عوامل خارجی وجود دارد که توانایی شما برای موفقیت را تهدید کند؟
این تحلیل معمولا به صورت جدولی یا شبکه ای نشان داد می شود و هر سطر با یک بالت (نقطه) از موضوع بعدی جدا می شود بنابراین نیازی به نوشتن پاراگراف های طولانی نیست. نقاط قوت و ضعف که هر دو از فاکتورهای درونی سازمان هستند؛ در ابتدا لیست می شوند و فرصت ها و تهدید ها در ردیف بعد نوشته می شوند. با این نمایش بصری، خوانندگان شما می توانند به سرعت با نقاط مثبت و منفی فاکتورهای داخلی و خارجی تاثیرگذار بر کسب و کار شما آشنا شوند.
نقاط قوت
|
نفاط ضعف
|
فرصت
|
تهدید
|
محصولات و خدمات
محصولات و یا خدمات شما در بسیاری از بخش های طرح کسب و کار مطرح می شوند اما این مسئله حائز اهمیت است که یک بخش را برای ارائه نکات کلیدی محصولات خود برای خوانندگان علاقمند اضافه کنید. اگر شما محصولات زیادی را به فروش می رسانید؛ می توانید درباره ی هر محصول خود مطالب عمومی بنویسید اما اگر محصولات محدودی را می فروشید، جزئیات بیشتری را برای هر محصول بیان کنید.
بخش بندی مشتریان
مشتری ایده ال شما که به آن بازار هدف نیز گفته می شود؛ پایه و اساس پلن بازاریابی شماست. شما می بایست مشتری ایده ال خود را در زمانهایی که تصمیمات استراتژیک میگیرید، در نظر داشته باشید به همین دلیل است که یک دید کلی از مشتریان و بخش بندی آنها حائز اهمیت است و میبایست در طرح کسب و کار شما قید شود.
برای ارائه یک تحلیل همه جانبه و دید کلی از مشتری ایده ال، تعدادی از ویژگی های جمعیت شناختی را توصیف کنید. بخش بندی مشتریان اغلب شامل:
- محل زندگی آنها
- بازه ی سنی
- سطح تحصیلات
- برخی الگوهای رفتاری
- چگونگی پر کردن اوقات فراقت
- محل کار آنها
- تکنولوژی مورد استفاده آنها
- مقدار درآمد آنها
- جایی که معمولا استخدام می شوند
- ارزش ها، عقاید و نقطه نظرات آنها
این اطلاعات می تواند با توجه به چیزی که به فروش می رسانید؛ بسیار گسترده باشد اما باید به اندازه ی کافی واضح باشد که بدون هیچ ابهام و پرسشی بتوان دریافت که شما می خواهید به چه چیزی دست یابید. و از آن مهمتر اینکه چرا این مشتریان را انتخاب کرده اید و ارزش آنها چیست.
برای مثال، یک دانشجو علائق ؛ عادات خرید و قدرت خرید متفاوتی نسبت به یک شرکت اجرایی با 50 سال سابقه دارد. طرح کسب و کار و تصمیمات شما با توجه به مشتری ایده ال انتخابی می تواند کاملا متفاوت باشد.
پلن بازاریابی
مدل بازاریابی شما مستقیما با توجه به مشتری ایده ال انتخابی شما شکل می گیرد. پلن شما می بایست شامل یک طرح کلی از تصمیمات فعلی شما و استراتژی های شما در آینده، با تمرکز بر اینکه ایده های شما چه تاثیری بر مشتریان خواهد گذاشت؛ باشد. برای مثال اگر تصمیم گرفته اید که برای تبلیغات در اینستاگرام هزینه ی زیادی را پرداخت کنید، لزوما اینستاگرام باید مناسب ترین پلتفرمی باشد که بتواند با مخاطبان شما ارتباط برقرار کند؛ اگر اینگونه نباشد باید پلن بازاریابی خود را از نو طراحی کنید. انتخاب صحیح شبکه ی اجتماعی مناسب با کسب و کارتان یکی از مهمترین گام هاست.
اکثر برنامه های بازاریابی شامل چهار اطلاعات کلیدی هستند. این که هر بخش به چه مقدار جزئیات نیاز دارد، هم به کسب و کار و هم به مخاطب بستگی دارد.
قیمت. هزینه ی محصولات شما چقدر است و چرا این تصمیم را گرفتید؟
محصول. شما قصد فروش چه چیزی را دارید و محصول شما چه وجه تمایزی با محصولات فعلی در بازار دارد؟
پیش بَری و تبلیغ. چگونه محصول خود را در مقابل مشتری ایده ال خود قرار می دهید؟
مکان. شما در چه مکانی محصولات خود را به فروش می رسانید؟
پیش بَری و تبلیغات بخش عمده ای از این قسمت را شامل می شود زیرا باید اطلاعات تکنیکی را نیز شامل شود؛ در حالیکه سه بخش دیگر باید تا حد امکان به صورت فشرده و خلاصه عنوان شوند البته هر کدام از این آیتمها، یکی از اهرم های مهم در ترکیب بازاریابی هستند.
از طراحی تا پیاده سازی انواع کمپین های تبلیغاتی و دیجیتال مارکتینگ با : |
لجستیک (تدارکات) و پلن عملیاتی
لجستیک و عملیات جریان های کاری هستند که برای تحقق ایده های خود آنها را پیاده سازی می کنید. اگر شما یک طرح کسب و کار را برای برنامه ریزی اهداف خود می نویسید، این بخش همچنان حیاتی است اگر چه در مقایسه با مواقعی که این طرح را برای یک سرمایه گذار می نویسید؛ از جزئیات کمتری برخوردار است.
تمامی بخش های عملیاتی را در این بخش پوشش دهید که شامل:
- تامین کنندگان : مواد خام مورد نیاز را از کجا تهیه می کنید و یا محصولات خود را در کجا تولید می کنید؟
- محصولات: چه مدت زمان طول می کشد تا محصول خود را تولید کنید یا اینکه چقدر زمان می برد تا مواد مورد نیاز به دست شما برسد؟ چگونه یک فصل شلوغ و یا تقاضاهای غیرمنتظره را تامین می کنید؟
- امکانات : شما و تیم تان در کجا کار می کنید؟ آیا می خواهید یک فضای فیزیکی برای خرده فروشی خود داشته باشید؟ اگر پاسخ بله است، کجا؟
- تجهیزات : برای راه اندازی و ادامه فعالیت خود به چه ابزار و تکنولوزی نیاز دارید؟ این بخش شامل همه چیز از کامپیوتر گرفته تا لامپ و هر آنچه در این بازه هست را شامل می شود.
- حمل و نقل و تحویل کالا به مشتری : آیا حمل و نقل و تحویل کالا را به مشتری خودتان دست می گیرید یا از یک شرکت ثالث برای این کار استفاده می کنید؟
- انبارداری : چقدر از محصولات خود را انبار می کنید و آنها را کجا انبار می کنید؟ در صورت لزوم چگونه آن را به شرکای خود ارسال می کنید و چگونه موجودی و ورودی خروجی انبار را بررسی می کنید؟
این بخش باید به مخاطب این مسئله را القا کند که شما درک کاملی از زنجیره ی تامین خود دارید و برنامه های قوی اقتضایی دارید که عدم اطمینان ها را در این زنجیره پوشش می دهد.
پلن مالی
اهمیتی ندارد که ایده ی شما چقدر عالی است و صرفنظر از تلاش، زمان و پولی که سرمایه گذاری می کنید، یک کسب و کار بر اساس قابلیت مالی خود به حیاتش ادامه می دهد و یا از بین می رود. در انتهای روز ، همه ی افراد می خواهند با کسب و کاری کار کنند؛ که قابل اعتماد است و آینده ی او قابل پیشبینی است.
سطح جزئیات مورد نیاز در پلن مالی بستگی به مخاطبین و اهداف شما دارد، اما معمولا سه دید کلی برای حسابداری شما وجود دارد: ترازنامه یا بیلان؛ صورت سود و زیان و صورت جریان نقدینگی. این گزارشات برای پیش نمایی های مالی نیز کاربردی هستند.
اگر برای کسب و کار خود نیاز به یک سیستم حسابداری قابل اتصال به فروشگاه اینترنتی دارید؛ |
صورت درآمد یا صورت سود و زیان
صورت سود و زیان به خوانندگان این گزارش این امکان را می دهد که منابع درآمد و هزینه های شما را در یک بازه ی زمانی خاص مشاهده کنند. با این دو بخش از اطلاعات؛ آنها در انتهای صورت سود و زیان می توانند سود خالص و یا زیان خالص شما را در یک بازه زمانی خاص مشاهده کنند. اگر شما هنوز کسب و کار خود را راه اندازی نکرده اید می توانید یک پیش بینی برای اطلاعات مشابه داشته باشید.
ترازنامه
ترازنامه یا بیلان نگاهی به میزان سرمایه یا موجودی خالص در کسب و کار شما دارد. در یک طرف دارایی های کسب و کار و در طرف دیگر، بدهی های خود را لیست می کنید. این کار یک تصویر لحظه ای از حقوق صاحبان سهام را در اختیار شما قرار می دهد که با معادله زیر قابل محاسبه می باشد:
داریی – بدهکاری = سرمایه
صورت جریان نقدینگی
صورت جریان نقدینگی شباهت زیادی به صورت سود و زیان دارد با این تفاوت مهم که : زمانی درامد ثبت می شود که بدست آمده باشد و زمانی هزینه ها ثبت می شوند که پرداخت انجام شده باشد.
زمانی که نقدینگی ورودی شما از نقدینگی خروجی آن بیشتر باشد؛ جریان نقدینگی مثبت است. اگر سناریو مخالف درست باشد، جریان نقدینگی منفی است. به طور ایده ال این گزارش در زمان هایی که نقدینگی کم است، زمان هایی که ممکن است نقدینگی مازاد داشته باشید و در جایی که به یک پلن مالی برای تامین مالی تعهدات خود نیاز دارید، به شما کمک می کند.
طرح کسب و کار یک پایه محکم برای رشد به شما می دهد
یک طرح کسب و کار می تواند در شناسایی مراحل بعدی و روشن کردن جزییات کسب و کارتان به شما کمک کند، حتی اگر هرگز نخواهید آن را به یک سرمایه گذار ارائه دهید. این پلن همچنین می تواند به شما کمک کند تا خلاء ها و شکاف ها را قبل از اینکه به مشکل تبدیل شوند؛ شناسایی نمایید. این که شما این طرح را برای شروع یک کسب و کار جدید یا رشد و ارتقا کسب و کار فعلی خود می نویسید؛ تفاوتی ندارد، شما یک راهنما و اطلاعات جامع برای شروع فاز بعدی کسب و کار خود در دست خواهید داشت.
بیش از 12 سال سابقه مشاوره برندینگ، تجارت الکترونیک و راه اندازی استارتاپ همین حالا برای مشاوره تماس بگیرید. |
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید