علت یابی اینکه، چرا بازدید کننده های فروشگاه اینترنتی شما، محصولات شما را می خرند با نمی خرند، می تواند به معنای واقعی کلمه بیانگر تفاوت رشد کسب و کار شما، یا افول آن باشد. یک بررسی و آنالیز ساده به شما کمک می کند که بفهمید، مشتری ها، در وب سایت شما چه کار می کنند و از کدام صفحات، سایت را ترک می کنند، حتی می توانید متوحه شوید که آن ها چقدر از زمان خود را در بررسی و جستجو در سایت شما صرف کرده اند.
اندازه گیری ترافیک سایت:
شایع ترین بارومتری که آنالیز وب سایت ارائه می کند، این است که شما می توانید به راحتی آمار بازدید از وب سایت خود را به طور روزانه، هفتگی و ماهانه مورد بررسی قرار دهید. بسیاری از صاحبان وب سایت ها، علاقه دارند که بررسی ها و آنالیز های خود را به طور ماکروسکوپی، انجام دهند. این می تواند یک متریک فریبنده برای انالیز باشد در صورتی که اگر وب سایت شما به طور عمومی، دارای افزایش درآمد، بازگشت مشتری ومتوسط اندازه ی سفارشات است، نیاز به یک سری آنالیز های اساسی تر و مهم تر دارد.
شما می توانید به راحتی با پرداخت پول برای گوگل ادوردز، ترافیک قابل توجهی را روانه ی صفحه ی اصلی سایت و وبلاگ جذاب سایت خود کنید اما این به معنی افزایش فروش نیست.
زیبایی آنالیز سایت در این است که شما می توانید بفهمید که چه چیزهایی منجر به افزایش فروش در سایت فروشگاهی تان می شود و چه چیزهایی به عنوان موانع فروش در سایتتان وجود دارد.
نرم افزارهای آمارگیری و آنالیز تحت وب
تقریبا تمام سایت ها در ابتدای راه اندازی، دارای یک پکیج آمارگیری نیز هست که از طریق کنترل پانل سایت می توان آن را مورد استفاده قرار داد و گزارشات آماری آنها را ارزیابی کرد. دو پکیج آمارگیری تحت وب و مشهور Webalizer و AWStats هستند.
با استفاده از این دو پکیج می توانید از شمار بازدید کننده ها و مهم ترین و پر بازدید ترین صفحات وب سایت اطلاع کسب کنید. همچنین می توانید برخی از مراجع آنلاین ترافیک سایت و اطلاعات جغرافیایی بازدید کنندگان را از طریق این دو نرم افزار، شناسایی کنید.
از مزیت های مهم این دو نرم افزار این است که، با خواندن فایل log سایت، آمارها و بازدید ها را محاسبه می کنند.
بسیاری از آنالیزور های تحت وب، از JavaScript استفاده کرده و با قرار گیری در بخشی از سایت، بازدید ها را چک می کنند. این دسته از انالیزورها، تنها شماری از بازدید کننده ها را گزارش می کنند که JavaScript آنان را فعال کرده است که حدود 95 درصد از جمعیت مرورگر را محاسبه می کند.
در حال حاضر Google Analytics بهترین آنالیزور تحت وب است که بر اساس JavaScript کار می کند و به طور کاملا رایگان در اختیار وبمستر ها قرار دارد. شما با اطمینان از دقت و شفافیت آمارهای Google Analytics می توانید از آن برای سنجش اطلاعات زیر استفاده کنید:
دریافت اطلاعات پیرامون محل و شهر بازدید کننده ها.
دریافت اطلاعات پیرامون صفحات ورود / خروج کاربران.
دریافت اطلاعات پیرامون مدت زمانی که کاربران در سایت شما سپری کرده اند.
دریافت اطلاعات پیرامون کاربرانی که با ورود به سایت شما، بدون انجام بررسی، سایت را ترک کرده اند و بدین طریق نرخ bounce سایت را بالا برده اند.
دریافت اطلاعات پیرامون مراجع بازدید از سایت ( سایت هایی که کاربران از آنجا به سایت شما راه پیدا کرده اند ). هیچ محدودیتی در شمار وب سایت ها، شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو وجود ندارد.
لندینگ پیج
یکی از کاربرد های مفید Google Analytics این است که می توانید از طریق آن برترین لندینگ پیج های خود را شناسایی کنید. برای سایت های تجارت الکترونیکی این بسیار ارزشمند است که بدانند چه صفحاتی برای مشتری ها و کاربران محبوب تر است و مهم تر اینکه، می توان فهمید که کاربران چگونه این صفحات را پیدا کرده اند.
در مورد لندیگ پیج ها از خود این سوالات را بپرسید:
آیا رتبه ی این صفحات به طور طبیعی در گوگل افزایش یافته است؟
آیا بیشتر ترافیک های حاصل از PPC وارد این صفحات می شوند؟
آیا سایت های دیگر به این صفحات لینک کرده اند؟"
برای یافتن پاسخ برخی از سوالات بالا می توانید مسیر زیر را طی کنید:
Behavior > Site Content > Landing Pages و بعد بر روی دکمه ی Secondary Dimension کلیک کنید و و در نهایت Source را انتخاب کنید.
شما با مشاهده ی این اطلاعات ممکن است بخواهید در مورد موارد زیر تصمیم گیری کنید:
بهینه سازی و سئوی صفحاتی که در هر سفارشی که از طریق آن ها ایجاد می شود، سود بیشتری نهفته است.
پیدا کردن سایت های مناسب برای لینک کردن صفحات فروشگاه و لندینگ پیج
درصورتی که تا کنون فروش راضی کننده ای نداشته اید، می توانید متن صفحات را برای فروش بیشتر تغییر دهید.
محتوای تاپ سایت خود را مورد بررسی قرار دهید تا متوجه شوید کدامیک از آن ها بازدید بیشتری داشته اند. لزومی ندارد این صفحات حتما لندینگ پیج شما باشند.
Bounce Rate
Bounce Rate در حقیقت، به اندازه گیری تعداد افرادی می پردازد که وارد سایت شده وسریعا آن را ترک می کنند. اگر میزان Bounce Rate سایت شما بالا باشد، بدین معنی است که بسیاری از کاربرانی که وارد سایت شما می شوند، محتویات آن را متناسب با هدف و نیازهای خود نمی دانند، بنابراین سایت را ترک می کنند.
این متریک برای سایت های تجارت الکترونیکی بسیار حیاتی و مهم است چرا که می تواند نشان از این باشد که درصد بالایی از کاربرانی که وارد سایت فروشگاهی با Bounce Rate بالا می شوند، به مقایسه ی قیمت های محصولات می پردازند و یا اینکه وب سایت شما دارای اطلاعات کامل در مورد محصولات نیست. اگر موجودی شما در سایت زیاد باشد، احتمال این زیاد است که موتورهای جستجو نظیر گوگل، ترافیک بالایی روانه سایت شما کند و از این طریق نیز Bounce Rate شما افزایش پیدا کند.
یک ترفند عالی این است که با نصب نرم افزار های چت آنلاین روی سایت، امکانی فراهم کنید که با بازدید کنندگان صحبت کنید تا بفهمید که چرا بیشتر آن ها بدون اینکه خرید کنند سایت را ترک می کنند.
ردیابی مشتریان و متریک های پیشرفته
در حال حاضر بسته های آنالیز پیشرفته ای وجود دارد که فروشگاه های اینترنتی می توانند از آن ها برای دریافت اطلاعات دقیق و شفاف استفاده کنند. برای مثال، پکیج KISSmetrics به ارائه ی اطلاعات و گزارشات زیر می پردازد:
بررسی و آنالیز قیف تبدیل:
برای مثال، فرآیند وارسی در خرید، می تواند به عنوان یک موضوع برای بررسی قیف تبدیل به شمار رود. بسیاری از مشتریان برای اولین بار وارد سایت می شوند و پروسه خرید را طی می کنند اما دقیقا جایی که باید پرداخت داشته باشند سایت را ترک می کنند. بررسی قیف تبدیل به شما کمک می کند تا بفهمید مشکل از کجاست، برای مثال ممکن است به بهینه سازی صفحه ی پرداخت بپردازید تا با ساده سازی آن، سردر گمی کاربران را کمتر کنید. زمانی که فرآیند پرداخت ساده سازی شود، شما این امکان را دارید که مشتری ها را به مرحله ی آخر برسانید و از این طریق شاهد افزایش فروش باشید.
متوسط ارزش سفارش:
اگر بتوانید بفهمید که متوسط ارزش سفارش مشتری ها چگونه و چرا در طول زمان تغییر می کند می توانید، تصمیمات جدی و مفید تری برای بیزینس خود بگیرید. این طبیعی است که شما بخواهید متوسط ارزش سفارشات سایت خود را افزایش دهید تا از این طریق بتوانید، کسب و کار خود را توسعه دهید.
محاسبه ی ارزش طول عمر:
از آنجا که کسب و کار شما در حال رشد می باشد و شما برای بازگرداندن مشتری هایتان سرمایه گذاری می کنید، محاسبه ی طول عمر مشتری نیز برایتان ارزشمند خواهد بود. با دانستن این که مشتری ها چه مدت از زمان خود را صرف کسب و کار شما کرده اند به شما کمک می کند که بدانید به چه میزان باید برای بازاریابی و تبلیغات سرمایه گذاری کنید.
آنالیز زمان واقعی:
داشتن ابزاری که به شما در بررسی و آنالیز مشتریان در سایت می پردازد بسیار اهمیت دارد اما آنالیز در صورتی که در زمان واقعی باشد اهمیت بیشتری دارد. با استفاده از امکان آنالیز لحظه ای، شما می توانید مکان و موقعیت و عملکرد مشتری ها را در سایت ردیابی کنید و متوجه شوید که کدام ناحیه ها، با مشکل جدی روبرو است و چرا و کجا مشتری در فرآیند خرید، با مشکل مواجه می شود.
با نرم افزار های آنالیز وقت خود را سپری کنید
آنالیز سایت به شما کمک می کند تا بفهمید در طول 24 ساعت از روز، در سایت شما چه اتفاقاتی افتاده و بر مشتریان چه گذشته است. همراهی با پکیج های انالیز کمک می کند که معایب سایت را پیدا کنید و نسبت به حل آن ها اقدام کنید. هر چه مدت زمان بیشتری صرف آنالیز کنید، سود بیشتری خواهید برد چرا که مشکلات را بهتر و بیشتر شناسایی کرده و در صدد حل آن ها برخواهید آمد. در دنیای آنالیز گفته می شود که عملکرد بدون آنالیز به مانند رانندگی با چشم بسته می ماند! بنابراین با آنالیز، تلاشتان را هدفمند کنید و به این تلاش ادامه دهید تا به اهداف خود دست پیدا کنید.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید