به مقاله ی این هفته ی آرتامارکتینگ خوش آمدید!
امروز قصد داریم شما را با یکی از روش های بازاریابی بسیار پر طرفدار در چند سال اخیر یعنی ویدئو مارکتینگ یا همان تبلیغات ویدئویی آشنا کنیم. مطمئنا همه ی ما اطلاعاتی در این رابطه داریم، اما نکته ی مهم در اینجاست که چطور یک ویدئو تبلیغاتی موفق و دیگری با همان مضمون ناموفق می شود؟ راز موفقیت ویدئو مارکتینگ در چیست؟ در ادامه باهم به بررسی این عوامل می پردازیم....
ویدئو ویروسی!! ویدئو viral!!
قبل از پرداختن به هر موضوع دیگری و در همین ابتدا باید به شما بگوییم که این اصطلاح در سال جاری به طور کلی نقض شده و هرگز و هرگز نباید هدف ویدئو های خود را بر پخش ویروسی آنها در نظر بگیرید.
حتما شما نیز این عبارات و اصطلاحات رایج را این روزها شنیده اید، در سال 2019 ویدئو مارکتینگ %69 از کل ترافیک مصرفی کاربران را به خود اختصاص خواهد داد و یا تبلیغات ویدئویی رشد 5 برابری و نرخ تبدیل %800 برابری نسبت به تبلیغات متنی خواهند داشت و یا سایر اصطلاحات این چنینی.
اگر هدف خود را تنها بر تبلیغات و فروش قرار ندهید مطمئن باشید که در ایجاد و گسترش تبلیغات ویدئویی خود موفق خواهی شد و با سرعت و بطور طبیعی ویدئو شما دست به دست خواهد شد.
قوانین لازم در ایجاد ویدئوهای انگیزشی، الهام بخش و مهیج:
1- بهینه سازی در جستجو
تکنیک های فراوانی وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید تا ویدئو شما در موتورهای جستجو نمایش داده شود.
اولین و با ارزشترین نکته در رابطه با سئو ویدئوتان آپلود کردن ویدئو در هاست متعلق به دامنه می باشد (قبل از آپلود کردن آن در شبکه های اجتماعی).
دومین نکته: استفاده از ویژگی Embed در درون ویدئو می باشد، در این صورت بسیاری از کاربران ویدئو شما را با لینک مربوط به سایت تان در صفحه ی مورد نظرشان استفاده خواهند کرد. روش کار بدین صورت است که زمانی که کاربری قصد استفاده از ویدئو شما را داشته باشید برروی Embed کلیک می کنید و تگ iframe مربوط به ویدئو شما را کپی و در سایت خود استفاده می کند (بدون نیاز به اپلود ویدئو در هاست خود).
سومین نکته: فراموش نکنید که حتما از Video Sitemap نیز استفاده کنید، برای راهنمای بیشتر می توانید به این سند که توسط گوگل منتشر شده و به سادگی نحوه ی ایجاد Video Sitemap را توضیح داده مراجعه نمایید.
چهارمین نکته: هیچ گاه نوشتن مطلب در رابطه با ویدئو را فراموش نکنید. این کار باعث می شود تا عنکبوت های گوگل ویدئو شما را درک کنند و از جزئیات محتوای آنها آگاه شوند.
پنجمین نکته: در هنگام ایجاد تگ برای ویدئو خود از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید، توضیحات کاملی برای ویدئو تعریف کنید و از عنوان منحصر به فردی استفاده کنید.
همواره این قانون را به یاد داشته باشید: گوگل به کمک شما و توضیحات تان برای رتبه بندی به اطلاعات احتیاج دارد!
یک نمونه ی موفق از این ویدئو که در آن تمام نکات بالا رعایت شده است در سایت MOZ ارائه شده که می توانید این ویدئو را زیر مشاهده کنید.
2. داستان سرایی کنید، نه تبلیغ!
در حال حاضر حجم عظیمی از تبلیغات در سرتاسر اینترنت وجود دارد که بطور ناخودآگاه سبب دفع مشتریان می شوند و دلیل آن تمرکز آنها بر فروش است. ما به شما با اطمینان می گوییم که شما بایستی دقیقا عکس این مورد را انجام دهید و بجای تمرکز بر فروش تمرکز خود را بر داستان سرایی بگذارید!
یک نمونه ی موفق آن متعلق به خود شرکت گوگل است. در این ویدئو یک خانواده ی هندی-پاکستانی به تصویر کشیده شده است که نوه ی خانواده با کمک استفاده از سیستم جستجوی گوگل می تواند دوستان قدیمی پدربزرگ خود را در روز تولد او بیابد و او را سورپرایز کند.
به یاد داشته باشید:
همان قوانینی را که در بازاریابی محتوایی بایستی رعایت می کردید، یعنی تمرکز بر ارزشمند بودن محتوای تولیدی، در اینجا نیز بایستی انجام دهید.
شاید برای شما جالب باشد:
محتوای جامع و کامل از نظر گوگل چه محتوایی است؟
سعی کنید با در نظر گرفتن نیازها و خواسته های مصرف کنندگان تان احساسات آنها را بر انگیزید. نترسید، مخاطبین اصلی تان را از دست نخواهید داد همیشه راهی برای لینک دهی وجود دارد. شما می توانید در انتهای ویدئو خود یک لینک کاملا مرتبط را قرار دهید، دقت کنید که این لینک بایستی کاملا با داستانی که در ویدئو مطرح شده همخوانی داشته باشد.
3- بهترین ویدئو 10 ثانیه ای عمرتان را بسازید!
جالب است بدانید که 20 درصد کاربران اینترنتی در کمتر از 10 ثانیه تصمیم میگیرند که یک ویدئو را دنبال کنند یا خیر.
توصیه ی متخصصین تبلیغات ویدئویی ما به شما» %90 تلاش و پتانسیل خود را در ایجاد ده ثانیه ی اول ویدئو خود قرار دهید. سعی کنید در 5 الی 10 ثانیه ی اول تمام انتظارات مخاطبین تان را برآورده کنید و انگیزه ی لازم برای دنبال کردن آن ویدئو را در آنها ایجاد کنید.
یک نمونه ی موفق این نوع ویدئو محصول شرکت اپل است، باهم ببینیم:
این ویدئو تنها 15 ثانیه بود!! اما به خوبی پیام خود را به مخاطب ارائه می دهد.
سعی کنید حس کنجکاوی مخاطبین تان را با پرسیدن یک سوال و ایجاد ویدئویی که پاسخ سوال در آن نهفته است بر انگیزید. در این صورت مخاطب شما کنجکاو می شود بداند در انتها به چه چیزی خواهد رسید.
درواقع ویدئو شما بایستی به سرعت ارزش خود را به مخاطب انتقال دهد و به این سوال که به سرعت در ذهن مخاطب شکل گرفته "چرا باید این ویدئو را تماشا کنم؟" پاسخ دهد و او را متقاعد کند که کار درستی انجام می دهد.
کاربران به طور معمول به سه دلیل یک ویدئو را تماشا می کنند:
1- لبخند زدن
2- به هیجان آمدن
3- آموختن مطلبی جدید
4- خسته نباشید!
این موضوع را با بیان جمله ای از موسس و مدیرعامل شرکت HubSpot بازگو می کنیم:
"بدترین کاری که می توانید در دنیای بازاریابی و مارکتینگ انجام دهید ایجاد یک ویدئو خسته کننده است. ویدئوهایی که صرفا جنبه ی تبلیغاتی دارند خسته کننده هستند و به طور حتم منتشر نخواهند شد. اما سوال اینجاست: مخاطبان ما به دنبال چه چیزی هستند؟ کاربران تمایل دارند به دنبال چیزی بروند که باعث خندین آنها شود، سبب شود تا هرچند کوتاه از دنیای فیزیکی و مشکلات دنیایی خود دور شوند. شرکت ما اساس تبلیغات ویدئویی خود را بر این اصل قرار داده: بکارگیری طنز و آوردن لبخند بر لب های مخاطب."
بعلاوه، ایشان به شدت بر این نکته توصیه دارند که ویدئوها بایستی کاملا خلاقانه ایجاد شوند و در هنگام تولید آنها ریسک شود. ممکن است بگویید که مخاطبان ما تجار و بیزینس من های بزرگ هستند و این موضوع در برابر آنها صدق نمی کند، اما باید بدانید که مخاطبان شرکت HubSpot دقیقا همان تجار و بیزینس من های بزرگ هستند اما این موضوع سبب نمی شود که این افراد علاقه ای به سرگرمی و تفریح نداشته باشند.
خودتان را مقید به کارهایی که پیش از شما در شرکت انجام شده نکنید، سعی نکنید از رقیبانتان کپی برداری کنید، خلاقانه و طنزآلود عمل کنید و جایگاه خود را بسازید.
5- آموزش بدهید و همزمان خودتان را اثبات کنید!
آیا می دانید 65 درصد از مخاطبان شما کسانی هستند که به دنبال یافتن و فهمیدن اطلاعات و آموزش های بصری و جدید هستند؟!
خوشبختانه این آموزش می تواند به شیوه های مختلفی فراهم شود. به عنوان مثال، شما می توانید ویدئویی ایجاد کنید از نحوه ی استفاده از محصولات و خدمات خود و در این ویدئو بهترین شکل استفاده از محصول خود را به تصویر بکشید. همچنین می توانید از طریق برپایی وبینارهای مختلف دانش شرکت و بیزینس خود را به کاربران معرفی کنید، جایگاه برند خود را به عنوان یک رهبر تجاری مشخص کنید، ارزش هایی را به زندگی روزمره ی مخاطبین خود اضافه کنید و یا سایر موارد این چنینی را انجام دهید. یک نمونه ی موفق آن متعلق به کمپانی اپل است:
بعلاوه، یک ویدئو مناسب پتانسیل آن را دارد که خوب بودن و با کیفیت بودن محصولات و خدمات شما را در فضای اجتماعی اثبات کند. طبق تحقیقات اخیر WebDam توصیف مشتریان و تبلیغ آنها برای برند شما می تواند %89 بازخورد مثبت در حوزه ی بازاریابی محتوایی برای شما به همراه داشته باشد. زمانی که ویدئوهایی از موفقیت های کاربران ایجاد می کنید سعی کنید تمرکزتان را بر داستان آن کاربر و موفقیتی که او با استفاده از محصولات یا خدمات شما بدست آورده قرار دهید.
امیدواریم با استفاده از این راهنما توانسته باشیم شما را در نحوه ی ایجاد ویدئوهای مناسب راهنمایی کنیم.
در صورت داشتن سوال در این رابطه می توانید در همین جا مطرح نمایید.
مطلب خوبی بود. سپاس