هم اکنون کاربران دنیای مجازی، با دو نرم افزار ارتباطی تقریبا رایگان، رابطه ی نسبتا بهتری نسبت به سایر نرم افزارهای ارتباط رایگان، دارند. این دو نرم افزار تلگرام و واتس اپ نام دارند. در دو مقاله ی مهم معرفی نرم افزار تلگرام و معرفی نرم افزار واتس اپ به ویژگی های مهم این دو نرم افزار پرداختیم. اما شاید یکی از کاربران بخواهد تنها از یکی از این دو نرم افزار استفاده کند. بدین منظور به بررسی تفاوت های واتس اپ و تلگرام پرداخته ایم.
بررسی از نظر قیمت
نرم افزار واتنس اپ نرم افزاری است که در طول یک سال کاربر می تواند از آن به طور رایگان بهره مند شود اما برای استفاده در سال دوم، باید حدود 1 دلار، به طور هر ساله هزینه کند. در مقابل نرم افزار تلگرام نرم افزاری کاملا رایگان است.
بنابراین از نظر قیمت و رایگان بودن، نرم افزار تلگرام پرچم دار این مرحله از مقایسه است
بررسی از نظر اندازه ی فایل
اندازه ی فایل به طور عمومی و تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد. به طور عام، کاربران نرم افزارهایی را می پسندند که کم حجم تر باشند اما از نظر تخصصی یک نرم افزار کم حجم، نشان دهنده ی تیم کد نویسی و طراحی قوی است. برای دو نسخه ی اندروید و Ios نرم افزار واتس اپ دارای حجم 12.33 مگابایت و 17.8 مگابایت می باشد اما برای همین دو پلترفم به ترتیب تلگرام دارای حجم 8.9 مگابایت و 9 مگابایت می باشد.
بنابراین از نظر حجم فایل نیز، تلگرام پرچم دار است.
بررسی از نظر گروه چت
چت گروهی یکی از نیازهای کاربران امروزی است خصوصا اگر قصد داشته باشیم برای کسب و کار خود، یک بازاریابی اینترنتی راه اندازی کنیم، نیاز داریم به ارتباط با مشتری ها بپردازیم. چنین نرم افزارهایی کمک می کنند تا این ارتباط به خوبی برقرار شود. در این باره در هر دو سرویس می توان چت گروهی راه اندازی کرد اما در برنامه ی واتس اپ، تنها می توان 100 عضو پذیرفت اما در برنامه ی تلگرام تا 200 کاربر می توان اضافه کرد.
بنابراین ار نظر ظرفیت گروه چت نیز می توان گفت تلگرام حرف اول را می زند
بررسی از نظر قابلیت ارسال فایل
در هر دو سرویس می توان عکس و فیلم را ارسال کرد اما مدل ارسال و محدودیت ها متفاوت است. در برنامه ی واتس اپ و تلگرام می توان هم عکس جدید ایجاد کرد و هم از عکس های جدید برای کاربران ارسال نمود همچنین برای ارسال فیلم، در تلگرام و واتس اپ می توان فیلم جدید ایجاد کرد و ارسال کرد، به علاوه می توان از فیلم های موجود برای دیگران ارسال کرد. . در واتس اپ می توان گروهی عکس ارسال کرد که این امکان در تلگرام نیز دیده می شود. در نرم افزار تلگرام می توان انواع فایل های متنی، پی دی اف، فیلم و صوت و عکس را ارسال کرد اما برای ارسال فایل های متنی و پی دی اف و زیپ در واتس اپ محدودیت وجود دارد. در هر دو نرم افزار می توان کانتکت ها و لوکیشن را برای کاربران ارسال کرد . همچنین از موارد مشترک می توان به ارسال پیام صوتی اشاره داشت.
می توان گفت در این بخش از بررسی نیز به دلیل تمایز ارسال انواع فایل ها، تلگرام حرف اول را می زند
بررسی از نظر حجم فایل های ارسالی
در واتس اپ امکان گرفتن فیلم تا 90 ثانیه امکان پذیر است و فایل های ویدیویی و صوتی حداکثر می توانند 16 مگابایت باشند. در برنامه ی تلگرام، حداکثر میزان هر فایل 1.5 گیگابایت است که این باعث می شود دوباره تلگرام را انتخاب کنیم.
بک آپ گیری از محتوا
بسیاری از افراد دوست دارند که از محتوای خود یک نسخه داشته باشند. برنامه ی واتس اپ بر روی یک حافظه ی گوشی یا تبلت این کار را انجام می دهد که در ادامه نی توانید آن را برای دیگران میل کنید اما برنامه ی تلگرام آن را روی ابر آپلود می کند و شما می توانید تحت هر شرایطی در دستگاه های مختلف به آن دسترسی داشته باشید.
در این بخش از بررسی باز هم پرچم به دست تلگرام است
پشتیبانی از پلتفرم های مختلف
هر چند که 66 درصد از کاربران موبایل از پلتفرم های اندرویدی استفاده می کنند اما واتس اپ برای جذب حداکثری سعی داشته که روی پلتفرم های مختلف کار کند. به همین دلیل برنامه واتس اپ هم اکنون روی تمام پلتفرم های، اندرویدی، IOS ، نوکیا و ویندوز فون و بلک بری قابل اجرا است اما برنامه ی تلگرام تنها برای اندروید و IOS ساخته شده است.
این بار پرچم را برای بار اول به دست واتس اپ می دهیم.
استفاده از برنامه در سیستم های دیگر
برنامه تلگرام امکان مدیریت از طریق مرورگر، اپلیکیشن ویندوز نیز دارد اما در واتس اپ تنها می توان از طریق مرورگر طی عملیاتی اجرا شود. علاوه بر این تلگرام در مرورگر های مختلف دارای افزونه ها و اپلکیشن های خاصی است که مدیریت آن را راحت تر می کند. روش استفاده از whats app در مرورگر می تواند برای افرادی که می خواهند در گوگل کروم با واتس اپ کار کنند آموزش مناسبی باشد.
در نتیجه باز هم تلگرام ممتاز این بخش از بررسی است.
قابلیت های ارتباط با مشتری و بازاریابی اینترنتی
برای کسب و کار های بزرگ و کوچک مهم است که مشتریانشان را گرد هم جمع کنند. این مستلزم وجود ابزارهایی برای ارتباط با کاربران است. در نرم افزار تلگرام امکان استفاده از هشتگ ها، ریپلای و منشن کردن افراد وجود دارد که کمک می کند ارتباطات بهتر صورت بگیرد که متاسفانه در واتس اپ چنین قابلیت هایی وجود ندارد. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم لینک های زیر را از دست ندهید:
تلگرام به عنوان بهترین نرم افزار برای مدیریت ارتباط با مشتری
کاربرد و نحوه استفاده از هشتگ در تلگرام
امکان چت زماندار
این امکان توسط تلگرام پشتیبانی می شود اما از سوی واتس اپ نسبت به آن اقدامی صورت نگرفته است
امنیت
از نظر امنیت، برای واتس اپ حملاتی صورت گرفته که بسیاری از آن ها موفق بوده و واتس اپ نتوانسته در مقابل آن بایستد در مقابل برای تلگرام نیز چنین حملاتی رخ داده که این برنامه در مقابل واتس اپ به طور چشم گیری موفق عمل کرده است. بنابراین از نظر امنیت می توان بیشتر به تلگرام اعتماد کرد
سرعت
از نظر سرعت انتقال داده و پیام، می توان گفت که تلگرام بهتر از واتس اپ عمل کرده است.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید