زمانی که در کلاس های آموزش سئو قصد توضیح و بررسی المان های سئوی داخلی را داریم، بعد از اهمیت عنوان مطلب، به بخش توضیحات متا می رسیم. شاید فرد بگوید که به طور کلی با توضیحات متا آشنایی دارد اما خیلی از کاربران از اهمیت و ماهیت آن بی خبرند. آرتا برای اینکه بتواند به کارآموزان خود و شما در کمترین زمان، روش نوشتن بهترین و پر کلیک ترین متا تگ را بیاموزد با بررسی های خود، این آموزش را تهیه کرده که در صورت نیاز به روز رسانی خواهد شد.
توصیه : اگر از CMS هایی نظیر وردپرس استفاده می کنید می توانید از افزونه هایی مثل YOAST استفاده کنید چرا که با داشتن بخش توضیحات متا، به شما امکان می دهند که به راحتی توضیحات خود را در جای مشخص قرار دهید. اما اگر از CMS های اختصاصی استفاده می کنید، می توانید از طراح و کد نویس بخواهید این بخش را برایتان حتما در بخش ادیتور ایجاد کند. سی ام اس اختصاصی آرتا دارای بخش توضیحات متا با شمارش گر معکوس است که به نویسنده ها در نوشتن متای مناسب کمک می کند.
شمارشگر معکوس به نویسنده کمک می کند تا بهترین عبارات را در قالب 150 یا 160 حرف محدود کرده به طوری که چیزی از قلم نیفتد.
همانطور که در بالا مشاهده شد، شما باید در اندازه ی 130 تا 165 کارکتر، توضیحات متای خود را بیان کنید. البته برای این منظور عدد مشخصی وجود ندارد، بلکه آرتا با بررسی توضیحات متایی که گوگل برای سایت ها نمایش می دهد، توانسته به این نتیجه برسد که حد اکثر کاراکترهایی که گوگل نمایش می دهد، 165 بوده اما عموما این توضیحات به طور متغییر نمایش داده شده است. بنابراین سعی کنید توضیحات متای خود را در اندازه ی حد اکثر 150 حرف تدوین کنید.
توضیحات متا در واقع نوعی پیام دعوت برای کاربران و موتورهای جستجو به حساب می آید. اگر از دید کاربر بخواهیم به اهمیت آن بنگریم، کافیست توجه داشته باشید که شما با خواندن متا هایی که در زیر لینک ها قرار می گیرد، می توانید متوجه شوید که آیا نتایج مشاهده شده در موتور جستجو برایتان مناسب است یا نه، بنابراین در توضیحات باید به گونه ای واقعی و جذاب به کاربر بگویید که متن شما در چه مورد است.
آرتا معتقد است که اگر نوشتن یک مطلب 15 دقیقه برای شما وقت می گیرد، برای نوشتن توضیحات متای آن هم باید حد اقل 15 دقیقه وقت سرمایه گذاری کنید.
توضیحات متا، باید به گونه ای کاربر را اقدام به کاری کند. برای مثال اینکه بگویید ما در این متن به مبحث متا پرداخته ایم و بقیه را در ادامه مطلب بخوانید، چندان حس اجباری برای مطالعه در کاربر ایجاد نمی کند اما اگر از اهمیت دانستن متا در توضیحات متا بگویید قطعا کاربر به دانستن ترغیب خواهد شد و در نتیجه بر روی لینک شما کلیک خواهد کرد.
نکته ی بعدی این است که متوجه شدیم که گوگل به سختی متن هایی که توضیحات متای آن با متن اصلی مطابقت ندارند، را ثبت می کند بنابراین باید متن اصلی با توضیحات متا همخوانی داشته باشند و مطابقت داشته باشند. اگر توضیحات متا با متن اصلی مطابقت ضعیفی داشته باشد، کاربر با ورود به سایت شما و مشاهده ی مطالب نا مربوط سریعا سایت را ترک می کند و این موجب می شود که BOUNCE RATE شما افزایش پیدا کند و گوگل بدین طریق، به شما امتیاز منفی می دهد. همانطور که متوجه شدید آرتا اینجا به شما آموخت که کنترل میزان BOUNCE RATE شما ارتباط مستحکمی با توضیحات متای مطلب تان دارد.
بهترین راه این است که از کلمات کلیدی مرتبط و مشابه در عنوان و در توضیحات متا، استفاده کنید، و به میزان کافی نیز از کلمات کلیدی و عبارات کلیدی در متن اصلی استفاده کنید.
در توضیحات متا باید از کیورد های اصلی به میزان متعادل استفاده کنید. گوگل جلوی چنین توضیحات متایی زانو می زند بنا بر این، مهم است که کلمات کلیدی مرتبط با متن را یافته، و هم در متن ، هم در عنوان و هم در توضیحات متا از آن استفاده کنید.
به عنوان مثال در عکس بالا، عنوان به پست مهمان اشاره دارد اما آرتا در توضیحات متا به طور صریح و دقیق به پست مهمان اشاره کرده است. این یک متای مناسب است.
نکته بسیار مهم: اگر شما در حال نوشتن مطلبی مشابه با سایر سایت ها هستید، باید در بخش توضیح متا کاملا اختصاصی کار کنید. اگر بخواهید توضیحات متا را از سایت های دیگر کپی کنید، همان بهتر است که این بخش را خالی بگذارید، تا خود گوگل بخشی از متن را انتخاب کند و در این بخش نمایش دهد.
سلام سپاسگزارم ، در صورت امکان کاملتر توضیح دهید با تشکر فراوان بصیرنیا
سلام به شما جناب بصیر نیا، ضمن تشکر از شما بخاطر حضور در آرتا مارکتینگ،به منظور کمک بیشتر به شما سوالمون اینه که ، در مورد مطلبی با عنوان دانش نوشتن متاتگ های موثر به سبک 2015 ( آخرین ویرایش ) مشکل شما کجاست و چه بخش هایی نیاز به توضیح دارد؟ همچنین سوالات شما در این باره چی هست؟ سپاس از شما