در اهمیت موبایل مارکتینگ، به همین جمله بسنده می کنیم که بسیاری از بازاریابان با شتاب به سمت آن می روند و آموزش های مربوط به آن نیز روز به روز بیشتر در اینترنت و همایش ها یافت می شود! یکی از مهم ترین و جدیدترین، شاخه های موبایل مارکتینگ در بازاریابی اینترنتی، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی موبایلی اختصاصی است. به یمن این اتفاق شگفت انگیز، فروشنده می تواند تنها با یک اپلیکیشن فروشگاهی و با استراتژی های عالی، مشتری ها را به فروشگاه خود وفادار کند تا بتواند از این احساس اعتماد و وابستگی بارها و بارها، سود آوری کند.
پیش از این به اهمیت کوپن های تخفیفی و حمایتی در وفادار سازی مشتریان پرداخته ایم، در واقع کوپن ها یک ابزار بسیار قدرتمند برای جذب و ترغیب مشتری به خرید است. انواع استراتژی های کوپن تخفیف برای فروش بیشتر با اپلیکیشن سفارشی موبایل بهترین راهنما برای تدوین استراتژی کوپن های تخفیفی و حمایتی است.
اما امروز می خواهیم در مورد نحوه ی بکار گیری نوتیفی ها برای جلب توجه مشتری ها صحبت کنیم.
طبق تحقیقاتی که توسط شرکت جهانی بازاریابی Responsys, صورت گرفته است حدود 68 درصد از کاربران اپلیکیشن ها، به محض دانلود یک نرم افزار، امکان دریافت نوتیفی آن را فعال می کنند. همچنین 70 درصد از کاربران موبایل، زمانی که متوجه شوند نوتیفی ها برایشان ارزشمند و مفید است، آن را فعال می کنند. 43 درصد از کاربران نیز اعلام داشته اند که،بسیار مشتاقند تا تنها اپلیکیشن هایی را دانلود کنند که از طریق آن ها امکان دریافت نوتیفی داشته باشند.
طبق نتایج تحقیقات Localytics، به این آمار می رسیم که، درصد مراجعه به اپلیکیشن هایی که برای کاربران توتیفی ارسال می کنند، 88 درصد بیشتر از اپلیکیشن های معمولی است. این آمار برای اپلیکیشن های فروشگاهی موبایلی بسیار شگفت انگیز است، چرا که صاحبین کسب و کارها اعلام داشته اند، که از وقتی که امکان توتیفی روی نرم افزارها فعال شده است، درصد مراجعه به اپلیکیشن فروشگاه توسط کاربران 278 درصد افزایش یافته است.
با اینکه ارسال نوتیفی پتانسیل زیادی برای مراجعه کاربران به نرم افزار دارد، در عین حال باید طبق یک استراتژی هوشمندانه، آن ها را به کار گرفت. در واقع اگر خلاق باشید می توانید نوتیفی های خلاقانه ای ایجاد کنید و برای کاربران خود ارسال کنید اما یک سری اصول ثابت وجود دارد که می توانید از این طریق، بیش از روش های معمولی، مشتریان را متوجه خود کنید. آرتا این سه راه را مورد بررسی قرار داده است:
اول: نوتیفی های خود را کاملا مرتبط با مشتری ها شخصی سازی کنید
نوتیفی ها می توانند برای کاربران ارزشمند و مفید باشند. در بکارگیری نوتیفی ها اولین توصیه ی آرتا این است که هرگز، در نوتیفی های خود، به ستایش بی حد و حساب و تبلیغات نپردازید. به جای تبلیغات و ستایش خود، بهتر است که آن ها را با استفاده از پیام ها خوشحال کنید. این کار 100 درصد از تبلیغات بی پایه و اساس، موثر تر است.
Localytics در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است ، که امکان ارسال نوتیفی، به صورت شخصی سازی و مرتبط، به طوری که برای کاربران سودی داشته باشد، بیش از هر چیزی آنان را به خرید مجدد و مکرر سوق می دهد. از جمله این نوتیفی ها می توان به ارسال پیام تخفیف ویژه اشاره داشت.
چه نوع پیام هایی می تواند مشتری ها را به خرید بیشتر تشویق کند؟
برای پاسخ به این سوال باید مدت زیادی به ارسال نوتیفی و آنالیز کاربران بپردازید اما آمار Localytics نیز به شما کمک می کند تا عادات کلی مشتری ها را بشناسید:
50% از مشتری ها، به منظور دریافت پیشنهادات ویژه و منحصر به فرد نوتیفی خود را فعال می کنند.
44% از مشتری ها به منظور ردیابی سفارشات خود، از نوتیفی استفاده می کنند.
34% از مشتری ها برای دریافت نوتیفی ها در زمان و مکان واقعی فروشگاه ها استفاده می کنند.
38% از کاربران، به منظور مدیریت اکانت خود از این امکان استفاده می کنند.
29% از مشتری ها برای به روز ماندن سرویس ها و خدمات و محصولات و اطلاع از به روز رسانی ها، سرویس خود را فعال نگه می دارند.
31% از مشتری ها برای مشاهده و بررسی موجودی فروشگاه ها روشن نگه می دارند که اگر محصولی اضافه شد از آن مطلع شوند.
28% برای یافتن مکان فروشگاه ها از نوتیفی ها استفاده می کنند.
36% برای دسترسی و ارتباط با برند ها، نوتیفی خود را روشن می کنند.
25% از مشتری ها هم به این خاطر امکان نوتیفی خود را روشن کرده اند، که دائما متوجه اپلیکیشن باشند، چرا که تجربه کاربری در نرم افزارها بهتر از، مشاهده ی سایت از طریق مرورگر موبایل است.
به طور کلی 70 درصد از کاربران، نوتیفی را امکانی خوب و مفید می پندارند بنابراین باید از این سرویس به درستی استفاده کرد.
جالب است بدانید، که نرخ باز شدن نوتیفی ها 50 درصد بیشتر از ایمیل ها و اس ام اس های تبلیغاتی است!
کسب و کارهایی که از این امکان به منظور افزایش مشتری استفاده می کنند، بسیار زیاد هستند، اما برخی از کسب و کارهای کوچک و فروشگاه های اینترنتی، با استفاده از ارسال نوتیفی، توانسته اند به سود کلانی دست یابند،که بدین منظور، تجربه های خود را به رایگان در اختیار شما قرار داده اند:
Vicki Pierce مدیر فروشگاه EcoBuns پیشنهاد می دهد که، برای مشتری هایتان، در مورد موجودی محصولاتی نوتیفی ارسال کنید که مرتبط با آنان است، برای مثال برای خانم ها، در مورد موجودی جوراب های ساق بلند، پیامی ارسال کنید.
Michael Rechichi نیز تاکید اساسی بر این دارد که محتویات پیام ارسالی باید معنی دار باشند و از تبلیغات مستقیم به دور باشند. برای هر پیام، باید پیش از ارسال آن، کمی بررسی صورت بگیرد، تا از اهمیت و ارزش آن مطمئن شوید. شما هر برنامه ای که برای ارسال نوتیفی ها در هفته داشته باشید، باید تمرکزتان بر مفید بودن و با ارزش بودن نوتیفی ها باشد تا مطمئن شوید که مشتریان را خسته نمی کنید، به طوری که مجبور شوند نوتیفی خود را خاموش کنند!
دکتر Sandiferکه توانسته از طریق نوتیفی تا کنون به تعداد زیادی مشتری جذب کند و فروش خوبی از سوی آنان داشته باشد، در مورد تجربیات خود چنین می گوید که پیام های ارسالی ما به مشتریان، صرفا پیام هایی بوده که در مورد تخفیفات ویژه برای محصولات پر فروش بوده است. استراتژی ارسال پیام دکتر Sandifer به گونه ای بوده که با هر ارسال پیام قطعا خریدی صورت می گرفته است. ایشان می افزایند، با استفاده از امکان ارسال پیام توتیفی، ما توانسته ایم فروش خود را 20 درصد افزایش دهیم.
دوم: پیام ها را خوانا و راحت بنویسید
این روزها مشتری ها و هر فرد دیگری مشغله ی زیادی دارند، و زمان زیادی برای بررسی نوتیفی ها ندارند. بنابراین باید پیام های خود را چنان بنویسید که کاربر در چند ثانیه بتواند، آن را بخواند، مفهوم آن را درک کند و نسبت به آن واکنش مثبت نشان دهد. استفاده از پیام های طولانی و پیچیده می تواند مشتری را آزرده کند.
سوم: به زمان دقت اساسی داشته باشید
اینکه چه زمانی به ارسال پیام های نوتیفی اقدام کنید، به طور کامل به کسب و کار و استراتژی و عادات و رویه ی مشتری هایتان مربوط است که باید با تست های متعدد، و شناخت مشتری ها، برای آن برنامه ریزی داشته باشید. برای مثال اگر محصولات شما برای مادران شیر ده، مناسب است خوب است که ساعات اولیه ی صبح برای آنان پیام ارسال کنید. عموما بین ساعت 9 صبح تا 5 عصر، که به عنوان ساعت کاری شناخته می شود، می توان بیشترین سود را از نوتیفی ها دریافت کرد. نکته مهم دیگر این است که عموما کسب و کارها، هنگام ساعات رفت و آمد مشتری ها بین محل کار و منزل، یا در وقت ناهار وشام، و حتی ابتدای شب، به ارسال نوتیفی می پردازند. همچنین طبق آمار بیشترین میزان فروش نیز حاصل نوتیفی هایی بوده که در این وقت از روز و شب ارسال شده است.
سوال مهم: چند بار باید در روز پیام نوتیفی ارسال کنیم؟
تعداد پیام هایی که قرار است برای متشری ها ارسال کنید، به دیگر پیام هایی مروبط است که قبلا فرستاده اید. مثلا اگر مشتری محصولی را ثبت کرده است، باید در مورد زمان بسته بندی، زمان ارسال، وضعیت بسته در مسیر و ... پیام هایی ارسال نمایید. اما در مورد پیام هایی مثل، تخفیف، فروش ویژه و... بهتر است که به طور هفتگی یک یا دوبار از این فرصت استفاده کنید. فراموش نکنید که مشتری ها ممکن است تعداد زیادی اپلیکیشن روی گوشی خود داشته باشند که هر کدام نیز قابلیت دریافت نوتیفی دارند، اگر همه فروشنده ها بخواهند بی رویه به ارسال نوتیفی بپردازند، قطعا مشتری را کلافه خواهند کرد.
استراتژی ها و پیشنهادات آرتا مارکتینگ:
Dr. Sandifer معتقد است که ارسال پیام در مورد فروش محدود می تواند فروش را بیشتر کند. مثلا اگر فروشنده پیامی حاوی، " 10 درصد تخفیف با خرید از فروشگاه ما فقط تا عصر " برای مشتری ارسال کند، احتمال خرید آن بسیار بیشتر خواهد بود.
توصیه های آرتا مارکتینگ برای بهره مندی بیشتر از نوتیفی ها
همیشه به محصولاتی که توسط مشتری خرید شده است، دقت کنید، هنگامی که موجودی به محدودیتی خاص رسید، به مشتری پیام ارسال کنید که محصول منتخب شما، که در سبد انتظار قرار دارد، یا قبلا از آن خرید کرده اید، رو به اتمام است. از این طریق با تخفیف ویژه آنان را به خرید متمایل تر کنید
برخی مشتری ها نوتیفی های خود را گاه به گاه روشن می کنند، بنابراین برای ارسال نوتیفی های خود برنامه ی مدون داشته باشید و از طریق SMS در مورد زمان بندی ها به مشتری اطلاع دهید.
پیام هایی که ارسال می کنید کوتاه، گیرا و قابل فهم باشد، همچنین برای گیرایی بیشتر در آن حسی از شوخ طبعی نیز بکار بگیرید.
از آن جا که بسیاری از مشتری ها مشغله ی زیاد دارند نباید نوتیفی ها به گونه ای باشد که زندگی آنان را مختل کند.
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید