هیچکس نمی توانست پیش بینی کند که گوگل شبکه ی اجتماعی خود را بعد از 7 سال، به طور کامل ببندد. اکنون باید به شما بگوییم که بایستی با پلاس؛ یکی از موثرترین سیگنال های شبکه های اجتماعی که در برندینگ و حتی سئو نقش بسزایی داشت، برای همیشه خداحافظی کنید.
آیا این خبر که اکانتهای گوگل پلاس در تاریخ 2 آوریل 2019؛ معادل با 13 فروردین 1398به طور کامل حذف می شوند، صحت دارد؟چرا؟ برای دانستن پاسخ این سوالات با ما همراه شوید...
پیدایش گوگل پلاس
گوگل در سال 2011 پلتفرم شبکه اجتماعی، گوگل پلاس را معرفی نمود. این شبکه ی اجتماعی با قابلیت هایی نظیر فیداخبار؛ سیستم توصیه گر محتوا، سرویس ویدئوچت و سیستم مدیریت دوستان به جهانیان ارائه شد. این پلتفرم شباهت زیادی به فیسبوک و توئیتر داشت، البته با کمی امکانات بیشتر. در این شبکه ی اجتماعی کاربران می توانستند محتواهای طولانی تولید کنند و به صورت معناداری با مخاطبان ارتباط برقرار کنند و بازخورد مناسب دریافت کنند.
برای کسب و کارها نیز، گوگل پلاس از نظر سئو مزایای فراوانی داشت. از آنجایی که گوگل پلاس توسط خود گوگل ایجاد شده بود و پشتیبانی می شد؛ محتواهای منتشر شده در آن نسبت به سایر شبکه های اجتماعی زودتر ایندکس می شدند و در نتایج جستجو نمایش داده می شدند. این پلتفرم همچنین ابزار تحلیلگر برای بررسی کارایی محتواهای تولید شده را ارائه می داد.
شاید خواندن این مقاله برای شما جالب باشد :
چرا تنها برخی از مطالب وب سایتم در گوگل ایندکس می شود؟ |
سیر نزولی کاربران گوگل پلاس
در حالیکه بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی در سال 2011 به گوگل پلاس روی آوردند ولی در سال 2015 کاربران گوگل پلاس به طور چشمگیری کاهش یافتند. در نتیجه گوگل برخی از قابلیت های بدون استفاده از گوگل را حذف کرد و برای استفاده ی ساده تر کاربران مجددا محیط گوگل پلاس را بازطراحی کرد. در طی سال های 2016 و 2017 به تدریج کاربران این شبکه ی اجتماعی کمتر شدند. بزرگترین مشکل گوگل پلاس نداشتن مزیت رقابتی نسبت به سایر شبکه های اجتماعی بود. بنابراین هر کاری که کاربر در گوگل پلاس می توانست انجام دهد، در فیسبوک و توئیتر نیز می توانست انجام دهد. با این حال مزیت بهبود سئو از طریق پلاس برای کسب و کارها در گوگل پلاس هنوز قابل مشاهده بود.
خداحافظی با گوگل پلاس
در 8 اکتبر گوگل اعلام کرد که در آگوست 2019 شبکه اجتماعی گوگل پلاس به طور کامل حذف می شود. چرا؟ آنها متوجه یک نقص امنیتی قطعی در سیستم شدند که برنامه های شخص سوم را به طور بالقوه قادر می ساخت تا به اطلاعات شخصی 500000 کاربر دسترسی داشته باشند. گوگل به این موضوع اشاره کرد که در این شبکه ی اجتماعی تعاملات تا حد زیای کاهش یافته است و 90 درصد از نشست (session) های گوگل پلاس در کمتر از 5 ثانیه به اتمام می رسند. با قطعی تر شدن مشکلات امنیتی گوگل پلاس و در خطر بودن داده های شخصی کاربران، گوگل زمان بسته شدن این شبکه اجتماعی را زودتر اعلام نمود و تاریخ آن را به 2 آوریل 2019 معادل 13 فروردین 1398 تغییر داد.
این موضوع چه تاثیری بر دیجیتال مارکتینگ خواهد گذاشت؟
اگر کسب و کار شما یک اکانت گوگل پلاس دارد و با آن توانسته اید سئوی سایت خود را بهبود ببخشید و با مشتریان خود تعامل داشته باشید، اکنون وقت آن رسیده است که با آن خداحافظی کنید. بنابراین ارسال پست بر روی این شبکه ی اجتماعی را متوقف کنید و دکمه ی انتشار در گوگل پلاس و لینک شبکه ی اجتماعی گوگل پلاس را از سایت خود حذف کنید. اگر تصاویر و ویدئوی منحصربفردی در گوگل پلاس دارید، از آن بکاپ تهیه کنید. بازاریابان از اکنون بر روی شبکه های اجتماعی قدرتمند دیگری مانند فیسبوک؛ اینستاگرام و لینکدین تمرکز خواهند کرد.
مهمترین مسئله و اولین گام در تبلیغات شبکه های اجتماعی، انتخاب صحیح شبکه ی اجتماعی است. خواندن این مقاله را از دست ندهید:
چگونه شبکه اجتماعی مناسب برای کسب و کار خود را انتخاب کنیم؟
نظرات
اولین نظر را شما بنویسید